89

Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν οι οπαδοί της Φέγενορντ τον Αγγελο Χαριστέα.

Ο Έλληνας διεθνήςπαρουσιάστηκε επίσημα από τη διοίκηση της ολλανδικής ομάδας, υπέγραψε το νέο του τριετές συμβόλαιο καιπροπονήθηκε για πρώτη φορά με τους νέους του συμπαίκτες.

Έξω από τογήπεδο είχαν μαζευτεί δημοσιογράφοι, καθώς και κάποιοι φίλαθλοι που χειροκρότησαν τον Χαριστέα, αν και δεν έλειψε και μια μερίδα φιλάθλων που αποδοκίμασε τη νέα μεταγραφή της ομάδας.

«Δεν με πειράζει που οι οπαδοί είναι εξαγριωμένοι. Θα κάνω τα πάντα για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους. Επικεντρώνομαι στο ποδόσφαιρο, το παιχνίδι απέναντι στην Σπάρτα είναι αυτό που έχει σημασία τώρα» δήλωσε ο Έλληνας επιθετικός, διατηρώντας τη ψυχραιμία του.

»Κάποιοι οπαδοί αντέδρασαν επιθετικά και το καταλαβαίνω. Είμαι αρκετό καιρό στην Ολλανδία και ξέρω τη μεγάλη αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στον Αγιαξ και την Φέγενορντ.

» Έχω συνηθίσει και από την Ελλάδα. Αλλά υπήρχαν και φίλαθλοι που χειροκροτούσαν και μου έδωσαν την αίσθηση ότι είμαι ευπρόσδεκτος. Αυτό είναι σημαντικό για μένα. Ελπίζω να πείσω τους οπαδούς που είναι θυμωμένοι».

Κατέδειξε και τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των οπαδών και του προπονητή του:

«Πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά και να σκοράρω για να κερδίσω την εμπιστοσύνη των φιλάθλων. Πάντα μου άρεσε η Φέγενορντ. Οταν η ομάδα με προσέγγισε ήξερα ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ομάδα για μένα.

» Θέλω να κάνω ότι μπορώ για να πετύχω εδώ. Η Φέγενορντ δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα και πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στη Σπάρτα. Θα δώσω τα πάντα για να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα μου».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Φέγερνοτντ, Έργουιν Κούμαν είπε για τον Έλληνα άσο:

«Είναι καλός με τη μπάλα και στο ψηλό παιχνίδι. Ξέρει ότι έχουμε υψηλές προσδοκίες από αυτόν. Μπορούμε να κερδίσουμε πολλά από αυτόν τον παίκτη.

» Επιπλέον ήταν μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες και ο Αγγελος έλεγε ότι πάντα ήθελε να έρθει στη Φέγενορντ. Μας αρέσει, επίσης, το γεγονός ότι έχει πολλά κίνητρα να αγωνιστεί.

» Από την πρώτη μας επαφή ήταν ενθουσιασμένος και το συναίσθημα αυτό ενισχύθηκε τις τελευταίες μέρες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ