
Νεκροί 30 επιβάτες από φωτιά σε ιρανικό αεροσκάφος
Τριάντα επιβάτες έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε αεροσκάφος ιρανικής εταιρίας, όταν έσκασε ένα από τα ελαστικά των τροχών του την ώρα που προσγειωνόταν. Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 148 άνθρωποι.
53
Τριάντα επιβάτες έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αεροσκάφος ιρανικής εταιρίας την ώρα που προσγειωνόταν.
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, στο αεροσκάφος επέβαιναν 148 άτομα, εκ των οποίων σκοτώθηκαν 30. Νωρίτερα, από την κρατική τηλεόραση του Ιράν είχε αναφερθεί ότι τα θύματα ήταν 80.
Το αεροσκάφος, ένα ρωσικό Tupolev 154, προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της ιρανικής πόλης Μασχάντ το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν έσκασε ένα από τα ελαστικά του, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει έξω από τον διάδρομο προσγείωσης και να ξεσπάσει φωτιά.
Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από το αεροσκάφος, φαίνεται να έχει κοπεί στη μέση και να καίγεται το πίσω τμήμα του.
Έχουν σημειωθεί αρκετά αεροπορικά ατυχήματα στο παρελθόν στα οποία εμπλέκονται ιρανικά αεροσκάφη. Η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι αυτό οφείλεται στις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αγοράσει καινούρια αεροσκάφη ή ανταλλακτικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη


