Θα κουνήσει το… σεντόνι η ΑΕΚ με το 3-0 επί της Χαρτς, στο ίδιο γκρουπ με Ολυμπιακό
Θα κουνήσει το... σεντόνι η ΑΕΚ, καθώς με το 3-0 που πέτυχε επί της Χαρτς στο ΟΑΚΑ (στον επαναληπτικό του υπέρ της 2-1 στο Εδιμβούργο) πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και θα είναι παρούσα στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη στις 19:00 στο Μόντε Κάρλο. Μάλιστα, θα είναι στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας με τον Ολυμπιακό, καθώς η Κοπεγχάγη τής έκανε το δώρο. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε η Χαρτς τον αγώνα. - Τα γκρουπ δυναμικότητας - Το δώρο της Κοπεγχάγης - «Αξίζαμε την πρόκριση» - Εξιτήριο πήρε ο Σορεντίνο
Θα κουνήσει το… σεντόνι η ΑΕΚ, καθώς με το 3-0 που πέτυχε επί της Χαρτς στο ΟΑΚΑ (στον επαναληπτικό του υπέρ της 2-1 στο Εδιμβούργο) πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και θα είναι παρούσα στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη στις 19:00 στο Μόντε Κάρλο.
Μάλιστα, θα είναι στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας με τον Ολυμπιακό, καθώς η Κοπεγχάγη τής έκανε τη χάρη, αποκλείοντας τον Αγιαξ, που κατείχε μια θέση σε αυτό.
Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε η Χαρτς τον αγώνα εξαιτίας των αποβολών των Μπρεγέ, ΜακΜαν.
Το φιλμ του αγώνα
27 Ευκαιρία για την Χαρτς με τον Χιώτη να αποκρούσει κεφαλιά του Χάρλτι
30 Αποβλήθηκε ο Μπρεγέ, για αντιαθλητικό χτύπημα στον Ίβιτς
37 Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Λυμπερόπουλος αστοχεί σε απόσταση αναπνοής
39 Ο Σέζαρ στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκόρντον
63 Με εννέα παίκτες η Χαρτς. Αποβλήθηκε και ο ΜακΚαν με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Ίβιτς
79 Ο Σέζαρ κάνει το 1-0 με πέναλτι, που κέρδισε ο Λάκης
82 Ο Λυμπερόπουλος κάνει το 2-0, μετά από κεφαλιά του Τόζερ
86 Ο Σέζαρ κάνει το 3-0, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό τέρμα του
Η εικόνα του αγώνα
Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ δεν είχε εκπλήξεις στην 11άδα της ΑΕΚ. Παρέταξε στο γήπεδο όλα του τα όπλα. Χιώτης κάτω από τα δοκάρια, Τσιρίλο, Δέλλας στο κέντρο της άμυνας, Παουτάσο δεξιά και Γεωργέας αριστερά. Αμυντικό χαφ ο Εμερσον, οργανωτής ο Ιβιτς, αριστερά ο Σέζαρ, δεξιά ο Λαγός και επιθετικό δίδυμο οι Λυμπερόπουλος, Καπετάνος.
Το μόνο που δεν ήθελε η ΑΕΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν να δεχθεί ένα γκολ. Το άλλο ήταν να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Στην αρχή αντιμετώπισε προβλήματα από τις γρήγορες αντεπιθέσεις των σκοτσέζων, όμως στη συνέχεια έγινε κυρίαρχος του παιχνιδιού. Σε αυτό βοήθησε και η αποβολή του Μπρεγιέ στο 30 με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Η Χαρτς, που είχε έρθει χωρίς τους Μπέντναρ (επιθετικός), Αγκουιάρ και Τολ (μέσοι), δεν είχε άλλη επιλογή από το να χτυπήσει το παιχνίδι από την αρχή του αγώνα. Η ΑΕΚ το περίμενε αυτό και φρόντισε να μην αιφνιδιαστεί.
Ξεκίνησε προσεκτικά και απέφυγε το 0-1 σε δύο περιπτώσεις. Στο 15`, όταν ο Γεωργέας γλίτωσε την «Ένωση» πάνω στη γραμμή σε πλασέ του Μολ και στο 26, όταν το ρόλο του λυτρωτή ανέλαβε ο Χιώτης και έκανε μια τρομερή απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Χάρτλεϊ.
Βέβαια, σε αυτό το διάστημα η «Ένωση» δεν έμεινε αμέτοχη. Είχε δύο προσπάθειες του Λυμπερόπουλου στο 7 και του Καπετάνου στο 13`, που έφυγαν άουτ και ένα σουτ του Λαγού σε τετ α τετ που μπλόκαρε ο Γκόρντον.
Τα αμυντικά προβλήματα των πρώτων λεπτών ξεπεράστηκαν και στην επίθεση, με δημιουργό των περισσότερων φάσεων τον πολύ δραστήριο Σέζαρ, η «Ένωση» έφερε το παιχνίδι εκεί που ήθελε.
Από το 30, τα πράγματα για την ΑΕΚ έγιναν πιο εύκολα. Ο Μπρεγιέ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και η «Ένωση» άρχισε το σφυροκόπημα. Ομως, το πρόβλημά της ήταν ότι καμία προσπάθεια δεν πήγαινε πάνω στον Γκόρντον.
Στο 32 ο Λυμπερόπουλος απέναντι από τον σκοτσέζο τερματοφύλακα δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή, στο 37 η κεφαλιά του Λυμπερόπουλου, έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 39 το σουτ του Σέζαρ είχε την ίδια κατάληξη.
Η ΑΕΚ ήταν απόλυτη κυρίαρχος και στο δεύτερο ημίχρονο. Από τα πρώτα λεπτά έλεγξε το παιχνίδι, όμως ο τρόπος που προσπαθούσε να φτάσει στο γκολ, δεν θύμιζε σε τίποτα το πρώτο ημίχρονο.
Εκεί η «Ένωση» είχε βάλει την μπάλα κάτω και είχε απειλήσει πολλές φορές. Στο δεύτερο 45λεπτο επέλεξε να παίξει με πολλές σέντρες, που δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικές για την εστία του Γκόρντον.
Εξαίρεση αποτέλεσε μια κεφαλιά του Ιβιτς στο 52, που έφυγε λίγο άουτ. Το παιχνίδι τελείωσε κάπου στο 63.
Από εκείνο το σημείο και μετά η Χαρτς, που από την αρχή έπαιζε σε πολλές περιπτώσεις σκληρά, αναγκάστηκε να παίξει με 9 παίκτες, λόγω της απευθείας κόκκινης κάρτας του ΜακΚαν για αντιαθλητικό μαρκάρισμα με τα δύο πόδια πάνω στον Ιβιτς.
Η εικόνα του αγώνα στα τελευταία 27 δεν είναι και δύσκολο να περιγραφεί… Οι 8 παίκτες της Χαρτς μέσα στο γήπεδο ήταν εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρουν κάτι στην επίθεση.
Η «Ένωση» είχε τη δυνατότητα να χαλαρώσει και να φτάσει σε μια πιο εύκολη πρόκριση. Ομως, ήθελε και τη νίκη, για τους βαθμούς που χρειάζεται η Ελλάδα. Και αντί να πιέσει ακόμη περισσότερο για να φτάσει σε αυτή, επαναπαύτηκε στην αριθμητική της υπεροχή.
Και για αυτό το λόγο, προκάλεσε τα σφυρίγματα, αλλά και τη δυσαρέσκεια, ακόμη και των ίδιων της των φιλάθλων. Το ποδόσφαιρο που έπαιξε στα τελευταία λεπτά δεν ήταν καθόλου καλό, υπήρξαν πολλά λάθη και το καθαρό μυαλό έλειπε από τις κινήσεις της.
Και αν δεν ερχόταν το πέναλτι (ανατροπή του Λάκη από τον Τσεσνάουσκις) στο 78, τότε ίσως να μην ερχόταν και η νίκη.
Ο Ζούλιο Σέζαρ από την άσπρη βούλα δεν αστόχησε στο 79, έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ και μαζί μια καθαρή πρόκριση στους ομίλους του Champions League.
Ο Λυμπερόπουλος στο 82 και ο Σέζαρ στο 86 έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα, κάνοντας το 3-0 και σφραγίζοντας τη νίκη-πρόκριση.
* Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, ο άτυχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Στέφανο Σορεντίνο, βρέθηκε για λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο και είχε μια …μίνι συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές της Ενωσης.
Ο Ιταλός γκολκίπερ, ο οποίος είχε δεμένο το αριστερό του χέρι, εμψύχωσε τους συμπαίκτες του και αυτοί με τη σειρά τους, τού ευχήθηκαν γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους. Κατά την έξοδό από το γήπεδο, χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας του και ανταπέδωσε με ένα νεύμα.
* Περίπου 250 οπαδοί της Χαρτς βρέθηκαν σε μια …γωνιά του ΟΑΚΑ, έχοντας αναρτήσει και αρκετά πανό. Μεταξύ αυτών, υπήρχε και μια μεγάλη ελληνική σημαία.
* Αποδοκιμάστηκε με σφυρίγματα από τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Τάκης Φύσσας, κατά την αναγγελία της 11άδας της Χαρτς από τα μεγάφωνα του Σταδίου.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, όπου ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό.
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.