Το μεταβολικό σύνδρομο στην πρόγνωση της υποτροπής του καρκίνου του μαστού
Νέα Υόρκη: Το μεταβολικό σύνδρομο έχει συσχετιστεί με την εκδήλωση διαβήτη και καρδιακής νόσου και τώρα Ιταλοί επιστήμονες έρχονται να προσθέσουν ότι είναι επίσης σημαντικός προγνωστικός παράγοντας στην επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με δημοσίευμα του επιστημονικού εντύπου International Journal of Cancer.
Νέα Υόρκη: Το μεταβολικό σύνδρομο έχει συσχετιστεί με την εκδήλωση διαβήτη και καρδιακής νόσου και τώρα Ιταλοί επιστήμονες έρχονται να προσθέσουν ότι είναι επίσης σημαντικός προγνωστικός παράγοντας στην επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με δημοσίευμα του επιστημονικού εντύπου International Journal of Cancer.
Ερευνητική ομάδα του Εθνικού Ογκολογικού Ινστιτούτου του Μιλάνο με επικεφαλής την Δρ Πατρίτσια Πασανίσι εξέτασε 110 γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού τουλάχιστον 12 μήνες νωρίτερα και είχαν συμμετάσχει εθελοντικά σε μια ετήσια μελέτη διατροφικής παρέμβασης.
Μεταβολικό σύνδρομο διαγνώστηκε στην αρχή της μελέτης σε 16 γυναίκες. Μετά από 5,5 χρόνια ιατρικής παρακολούθησης, 32 γυναίκες υποτροπίασαν, περιλαμβανομένων οκτώ εκ των 16 με μεταβολικό σύνδρομο.
Οι γυναίκες με μεταβολικό σύνδρομο είχαν τριπλάσιο κίνδυνος υποτροπής του καρκίνου του μαστού συγκριτικά με γυναίκες χωρίς μεταβολικό σύνδρομο.
Αν η προγνωστική αξία του μεταβολικού συνδρόμου επιβεβαιωθεί, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ιατρική εκτίμηση του συνδρόμου θα γίνει μέρος της συνήθους διαγνωστικής πρακτικής του καρκίνου του μαστού και φυσικά θα σχεδιαστούν ειδικές διατροφικές παρεμβάσεις.
health.in.gr
- Ελληνική οικονομία: Η επόμενη «μάχη» μετά το δημόσιο χρέος
- Γιατί ο Μέσι είναι νοκ άουτ απο το All Star game του MLS
- Βόλος: Νεκρός εντοπίστηκε 65χρονος έπειτα από φωτιά στο σπίτι του
- Μότσαρτ: Ο σπεκουλαδόρος δούκας, η απλήρωτη αμοιβή και το χειρόγραφο που βρέθηκε 248 χρόνια αργότερα
- Λαμία: Μητέρα κρατούσε αγκαλιά το νεκρό παιδί της για πάνω από ένα 24ωρο
- Ασπίδα του προέδρου της Αργεντινής στην εθνική ομάδα
- Πυρκαγιές σε Γαλλία και Ισπανία: Πάνω από 300.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους – Ανησυχία στην ΕΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής και το «θαύμα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442