Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ – Ν.Κορέας υπό το άγρυπνο βλέμμα της Πιονγιάνγκ
Στρατιωτικά γυμνάσια, τα οποία αναμένεται να ανεβάσουν «στο κόκκινο» την ένταση στην περιοχή, έπειτα και από τις πυραυλικές δοκιμές της Βορείου Κορέας στις 5 Ιουλίου, ξεκίνησαν τη Δευτέρα αμερικανικές και νοτιοκορεατικές δυνάμεις.
71
Στρατιωτικά γυμνάσια, τα οποία αναμένεται να ανεβάσουν «στο κόκκινο» την ένταση στην περιοχή, έπειτα και από τις πυραυλικές δοκιμές της Βορείου Κορέας στις 5 Ιουλίου, ξεκίνησαν τη Δευτέρα αμερικανικές και νοτιοκορεατικές δυνάμεις.
Οι ετήσιες αυτές ασκήσεις διεξάγονται επί δεκαετίες χωρίς κανένα επεισόδιο. Η Πιονγιάνγκ ωστόσο τις θεωρεί ως προοίμιο εισβολής στο έδαφός της και ενός πυρηνικού πολέμου, και τις χρησιμοποιεί ως πρόφαση για να προωθήσει τη δική πολιτική πυρηνικής αποτροπής.
Ορισμένοι αναλυτές αναρωτιούνται εάν η πρόθεση της Βορείου Κορέας είναι να εκμεταλλευθεί τα φετινά γυμνάσια, για να προβεί σε κάποια πυρηνική δοκιμή, σε μία προσπάθεια να εξαναγκάσει τη διεθνή κοινότητα, και κατά βάση την Ουάσιγκτον, να κάνει παραχωρήσεις στο απομονωμένο και φτωχό κομμουνιστικό κράτος.
Την Παρασκευή, το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA μετέδωσε πως «οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις αποτελούν άλλη μία σοβαρή πρόκληση κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βορείου Κορέας. Δεν είναι τίποτα άλλο από μια λίαν επικίνδυνη στρατιωτική περιπέτεια, που θα οδηγήσει την κορεατική χερσόνησο στα πρόθυρα του πολέμου».
Την περασμένη εβδομάδα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε πως εντοπίσθηκαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ύποπτες κινήσεις οχημάτων κοντά σε χώρο δοκιμών της Βορείου Κορέας. Πηγή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που επικαλέσθηκε το δίκτυο, επιβεβαίωσε πως μια επικείμενη δοκιμή είναι πλέον πολύ πιθανή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Marfin: Ανώνυμη καταγγελία στο ελληνικό FBI η αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μπόνγκα (pic)
- Ο Δένδιας, η δεξίωση του Γκιουλέρ στην Άγκυρα και η έννοια του «κόμπλεξ»
- Αποχαιρετισμός στη Μαίρη Θεοδωροπούλου
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
- Το σπάνιο επίτευγμα από Μέσι και Εμπαπέ με διαφορά δύο ημερών: Έχει συμβεί τέσσερις φορές σε 60 χρόνια (pic, vids)
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442