
Viva Italia, εκπληκτική δεύτερη νίκη 80-76 επί της Σλοβενίας
Συναρπαστικό το ευρωπαϊκό ντέρμπι του Δ ομίλου με τους Ιταλούς να πανηγυρίζουν μία εκπληκτική νίκη 80-76 επί της Σλοβενίας του Πετσίροβιτς και του Λάκοβιτς, που γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο Μουντομπάσκετ. Κορυφαίος της «σκουάντρα ατζούρα» ο Μπελινέλι με 26 πόντους.
26
Συναρπαστικό το ευρωπαϊκό ντέρμπι του Δ ομίλου με τους Ιταλούς να πανηγυρίζουν μία εκπληκτική νίκη 80-76 επί της Σλοβενίας του Πετσίροβιτς και του Λάκοβιτς, που γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο Μουντομπάσκετ.
Οι «ατζούρι» κυνηγούσαν στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, καθώς η ομάδα του Αλες Πιπάν, με κορυφαίο τον Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς (17 πόντοι), προηγήθηκε ακόμη και με 14 πόντους και ήλεγχε το ματς σε όλο το πρώτο ημίχρονο.
Στη συνέχεια, όμως, οι Ιταλοί βελτίωσαν την άμυνά τους και έφεραν το παιχνίδι «στα ίσα».
Ο Ματέο Σοράνια με τρίποντο 111 πριναπότο τέλος έβαλε μπροστά την ομάδα του Κάρλο Ρεκαλκάτι (74-71), ενώ πέτυχε άλλους τέσσερις πόντους στο τελευταίο λεπτό, «σφραγίζοντας» τη νίκη της ομάδας του.
Ο Γιάκα Λάκοβιτς προσπάθησε να «γυρίσει» το παιχνίδι, αλλά μία χαμένη βολή στα 16 (με το σκορ στο 78-76) και ένα άστοχο σουτ στα 8 του… χαρίζουν τον τίτλο του μοιραίου παίκτη για τη Σλοβενία, που υπέστη την πρώτη ήττα της στη διοργάνωση.
Τα δεκάλεπτα: 14-22, 36-43, 59-56, 80-76.
ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Ρεκαλκάτι): Μπελινέλι 26 (3), Μπαζίλε 5 (1), Μαντσινέλι 2, Σοράνια 9 (1), Μαρκονάτο 9 (1), Μορντέντε 7 (1), Μικελόρι 2, Ρόκα 4, Ντι Μπέλα 9 (1), Γκάρι 7 (1), Τζίλι.
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Αλες Πιπάν): Γιούρακ 6, Λάκοβιτς 14 (4), Οζμπολτ 3 (1), Μπετσίροβιτς 9, Νεστέροβιτς 17 (1), Ούντριχ 5, Νάχμπαρ 8 (2), Μίλιτς 2, Σλόκαρ 4, Μπρέζετς 8.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Ρούμπιο ανακοίνωσε την «δημοκρατική μετάβαση» στη Βενεζουέλα στις αρχές Αυγούστου
- Ουκρανία – Ρωσία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε εκατέρωθεν επιθέσεις
- Μπολόνια: Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς για τον θάνατο μαροκινού πολίτη α λα Φλόιντ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Προς νέο καθεστώς και για τις απολύσεις
- Γιατί το πετρέλαιο δεν έφτασε τα 200 δολάρια
- Θεομηνία χτύπησε τη Δράμα – Θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και έριξαν κολώνες – Συναγερμός στην Πυροσβεστική
