71

Ένας… Μινγκ δεν φέρνει την άνοιξη. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στον αγώνα της Κίνας με την Ιταλία, όπου οι «ατζούρι» επικράτησαν εύκολα με 84-69, «αφήνοντας» το γίγαντα των Χιούστον Ρόκετς να σκοράρει 30 πόντους και περιορίζοντας σε μονοψήφια νούμερα όλους τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Εκπληκτικός ο Μπαζίλε με 27 πόντους.

Έτσι, η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας, που μάλλον θα αρχίσει σύντομα να ξανασκέφτεται εάν έκανε καλά που εγκατέλειψε τον Ολυμπιακό για την Εθνική Κίνας, αποτέλεσε εύκολη «λεία» για τους παίκτες του Κάρλο «Τσάρλι» Ρεκαλκάτι.

Εκτελώντας κατά ριπάς από τα 6,25μ. (13/25), οι Ιταλοί έφτσαν άνετα στη νίκη. Από την ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας μοναδικός παίκτης που έφτασε διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο συνήθης ύποπτος Γιάο Μινγκ. Ο σέντερ των Χιούστον Ρόκετς σημείωσε 30 πόντους και για ένα ριμπάουντ (9) δεν τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ νταμπλ. Από τους Ιταλούς «έλαμψε» ο Μπαζίλε με 27 πόντους (τρία τρίποντα).

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 35-39, 56-67, 69-84.

ΚΙΝΑ (Γιόνας Καζλάουσκας): Τσεν, Λιού 3, Ζιανγκ Κ., Ουάνγκ Σ. 3 (1), Ζιού 4, Σαν 5 (1), Γι 9, Μινγκ 30, Ουάνγκ Ζίζι 8, Ντιού 7 (2).
ΙΤΑΛΙΑ (ΚΑΡΛΟ ΡΕΚΛΚΑΤΙ): Μπελινέλι 6 (2), Μπαζίλε 27 (4), Σοράνια 14 (2), Μαρκονάτο, Μορντέντε 7 (1), Πετσίλε, Μικελόρι 3, Ρόκα 7, Ντι Μπέλα 2, Γκάρι 10 (2), Τζίλι 8 (2).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ