
Αύξηση των τροχαίων παρατηρείται στην Αθήνα τους καλοκαιρινούς μήνες
Καρμανιόλες για οδηγούς και πεζούς αποτελούν οι άδειοι δρόμοι της Αθήνας, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Μέσα σε μία εβδομάδα (31 Ιουλίου-6 Αυγούστου) σημειώθηκαν 179 τροχαία με 4 νεκρούς, 13 σοβαρά τραυματίες και 208 ελαφρά.
43
Καρμανιόλες για οδηγούς και πεζούς αποτελούν οι άδειοι δρόμοι της Αθήνας, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, που δημοσιεύονται στο Βήμα, μέσα σε μία εβδομάδα (31 Ιουλίου-6 Αυγούστου) σημειώθηκαν στο Λεκανοπέδιο 179 τροχαία με 4 νεκρούς, 13 σοβαρά τραυματίες και 208 ελαφρά.
Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται νυχτερινές ώρες ή ξημερώματα, όταν οι δρόμοι παρουσιάζουν μειωμένη κίνηση σε σχέση με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.
Oι βασικότερες αιτίες πρόκλησης των ατυχημάτων είναι η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η παραβίαση προτεραιότητας, η υπερβολική ταχύτητα, η κατανάλωση αλκοόλ και η μη χρήση κράνους.
Επίσης, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των τραυματισμών πεζών από οχήματα καθώς πολλοί δεν χρησιμοποιούν τις διαβάσεις για τα διασχίσουν το οδόστρωμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση

