Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με τον γενικό δείκτη να πλησιάζει τα επίπεδα των 3.750 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,74% στις 3.746,17 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 43,2 εκατ. ευρώ.
«Αναμένουμε πλαγιοκαθοδική κίνηση μετά την τάση αποκόμισης κερδών που επέδειξαν οι επενδυτές την Παρασκευή, ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στα αποτελέσματα της EFG Eurobank αύριο, καθώς και σε οποιοδήποτε σχόλιο της κυβέρνησης για το θέμα ιδιωτικοποίησης της Emporiki» είπε η Egnatia Finance στο πρωινό της σχόλιο.
Το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Eurobank (+0,92% στα 21,90 ευρώ) ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου την Τρίτη μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.
Η προσοχή παραμένει και στην Εμπορική (αμετάβλητη στα 25 ευρώ) ενόψει της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων την Τρίτη.
Το ενδιαφέρον στρέφεται και στον ΟΠΑΠ (+0,64% στα 28,20 ευρώ) μετά το δημοσίευμα ότι τα έσοδα από το «Πάμε Στοίχημα» σχεδόν διπλασιάστηκαν το πρώτο εξάμηνο, σε ετήσια βάση, στα 1,174 δισ. ευρώ.
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,72%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει άνοδο 0,51% και ο FTSE/ASE International είναι υψηλότερα κατά 0,69%.
Στο σύνολο των μετοχών, 140 ενισχύονται, 29 υποχωρούν και 219 είναι αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΟΥ: Διπλάσια τα κρούσματα καρκίνου ως το 2050 – Ισχυρές ανισότητες
- Συνταγή: Φρουτοσαλάτα με μοτσαρέλα
- Τέξας: Πράκτορας της ICE πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό στο Χιούστον
- Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές βροχές και μελτέμια στο Αιγαίο – Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε τις πιπεριές στη διατροφή σου, κάνει καλό
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442