
Ο άπειρος Ντούγκα αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Βραζιλίας
Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας έκανε την έκπληξη, ανακοινώνοντας ότι ο πρώην διεθνής μέσος, Ντούγκα αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της «σελεσάο». Ο 42χρονος, που ως αρχηγός της Βραζιλίας σήκωσε το τρόπαιο του Μουντιάλ του 1994, μολονότι δεν έχει προηγούμενη προπονητική εμπειρία, θα είναι ο αντικαταστάτης του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα.
66
Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας έκανε την έκπληξη, ανακοινώνοντας ότι ο πρώην διεθνής μέσος, Ντούγκα αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της «σελεσάο».
Ο 42χρονος, που ως αρχηγός της Βραζιλίας σήκωσε το τρόπαιο του Μουντιάλ του 1994, μολονότι δεν έχει προηγούμενη προπονητική εμπειρία, θα είναι ο αντικαταστάτης του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, ο οποίος παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες μετά την απογοητευτική παρουσία της ομάδας στο Μουντιάλ της Γερμανίας.
«Θέλω να μεταφέρω στους παίκτες το ίδιο πάθος και αφοσίωση που είχα στην εθνική όταν φορούσα τη φανέλα της. Το υψηλό κίνητρο και η θέληση για νίκη είναι βασικά στοιχεία όσων θέλουν να αγωνίζονται στην εθνική Βραζιλίας» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Ζούνγκα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Ο νέος τεχνικός της «σελεσάο» θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο φιλικό της 16ης Αυγούστου στο Όσλο με αντίπαλο τη Νορβηγία.
Θα έχει όμως χρόνο να προετοιμαστεί καλύτερα, καθώς η επόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι το καλοκαίρι του 2007 στην Βενεζουέλα, που θα φιλοξενήσει το Copa America.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Σελένα Γκόμεζ: Πρωταγωνίστρια στο φιλόδοξο γουέστερν του Μπρέιντι Κόρμπετ
- Όποιος βιάζεται…: Γιατί χάνουμε τόσο εύκολα την υπομονή μας;
- Mega deal στις τηλεπικοινωνίες: Σενάρια συγχώνευσης Deutsche Telekom – T-Mobile
- Δύσκολο να επιστρέψει – Ο Ράιαν Ρέινολντς «σκότωσε» τον Deadpool
- Πώς η κλιματική κρίση απειλεί τη δημοκρατία – Καύσωνες, πλημμύρες και φωτιές διακόπτουν δεκάδες εκλογές
- Μπαλκόνια: Η επικίνδυνη φθορά που κρύβει μοιραίες παγίδες





