Νίκη για τον Ηρακλή με 4-1 επί της Γκαζιαντεσπόρ, ήττα 1-0 για την Ξάνθη από τη Μοστ
Με θετικό αποτέλεσμα έληξε το πρώτο επί ολλανδικού εδάφους φιλικό του Ηρακλή. Ο «Γηραιός» επικράτησε με 4-1 της τουρκικής Γκαζιαντεπσπόρ. Αντίθετα, την ήττα γνώρισε η Ξάνθη στο δικό της φιλικό προετοιμασίας από την Μοστ του Σκάζνι με 1-0.
30
Με θετικό αποτέλεσμα έληξε το πρώτο επί ολλανδικού εδάφους φιλικό του Ηρακλή. Ο «Γηραιός» επικράτησε με 4-1 της τουρκικής Γκαζιαντεπσπόρ. Αντίθετα, την ήττα γνώρισε η Ξάνθη στο δικό της φιλικό προετοιμασίας από την Μοστ του Σκάζνι με 1-0.
Ο «Γηραιός» έδειξε διάθεση για γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Πράγματι, στο 21 ο Πρίττας άνοιξε το σκορ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαυρογενίδης σημείωσε το 2-0.
Ο Γεωργιάδης στο 40 παραβίασε για τρίτη φορά την εστία των Τούρκων και στο 47 ο Παπαποστόλου διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
Η Γκαζιαντεπσπόρ μείωσε στο 53.
Στην αναμέτρηση δεν αγωνίστηκαν ο Γιάντσης, λόγω μικροτραυματισμού, ο Περπερίδης, ο οποίος δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος εξαιτίας του τραυματισμού του από την περασμένη περίοδο και οι νεαροί τερματοφύλακες, Μπαντής, Κολίτσι.
Την Τρίτη ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει την ολλανδική Ντε Γκράαφσαπ.
Ηρακλής: Αμπάρης (46 Κατεργιαννάκης), Μαυρογενίδης (46 Δρούγας), Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Σνάουτσνερ (72 Σουλίδης), Πουρσανίδης (57 Παπαδόπουλος), Πρίττας (57 Παπαστεργιανός), Γεωργιάδης (57 Διαμαντίδης), Λαβάλ (57 Ιωαννίδης), Επαλέ (46 Καπετάνος), Ερέρα (46 Παπαποστόλου).
Την ήττα με 1-0 από τη Μοστ γνώρισε η Ξάνθη στο τέταρτο φιλικό παιχνίδι που έδωσε επί τσεχικού εδάφους. Η ακριτική ομάδα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχε δύο δοκάρια με τους Καζάκη και Μπάρκογλου, ωστόσο, δεν κατάφερε να ανταποδώσει το γκολ που δέχτηκε από τους Τσέχους μόλις στο 6ο λεπτό από τον Πεσίρ.
Τεχνικός της Μοστ είναι ο Ζντένεκ Σκάζνι, ο οποίος πέρασε από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τους πάγκους του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού.
Μοστ: Σβόμποντα, Γκάσπαρικ (71 Τρούμπιαλ), Χάιναουλτ, Πίλαρ (71 Σκόντα), Μάτσεκ, Ζιγκλ (58 Σουτ), Προζάσκα, Ζμπόνσακ, Νοβότνι (74 Σούτσι), Πεσίρ (62 Μπρζένινα), Πικλ.
Ξάνθη: Μαλάρζ, Μαχράτζε (71 Ντελγκάδο), Τοροσίδης, Παβιό (83 Ζουέλα), Βίζιο, Μπαϊκαρά (64 Μάνσο), Κόρσος (69 Πίττακας), Μεσσέρα (83 Γαλάνης), Μπάρκογλου (53 Βρύζας), Γαρπόζης (69 Παπαδημητρίου), Καζάκης (55 Αντζας).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
- «Η Ναϊμέγκεν συμφώνησε με τον Τάντιτς» (pic)
- «Η Μπεσίκτας ήρθε σε συμφωνία με πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού»
- Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε τη μεταγραφή του Ντιομαντέ – Συμφωνία 100 εκατομμυρίων με τη Λειψία
- Ο Χεζόνια επέστρεψε στο NBA – Αυτό είναι το συμβόλαιο με τους Καβαλίερς
- Νόρις: «Από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας μου»
- Ελλάδα – Τουρκία 94-73: Επιβλητικοί οι Παίδες, νίκησαν με ανατροπή
- Τεντόγλου: «Κάτι είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν ασχολούμαι με αυτά – Το τελευταίο ήταν αλματάρα» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442