Φρένο στις μεταγραφές σε εννέα ΠΑΕ και δύο ΚΑΕ από το Υπουργείο Ανάπτυξης
Προβλήματα διαπιστώθηκαν στα δικαιολογητικά που κατέθεσαν εννέα ΠΑΕ και δύο ΚΑΕ, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Ανάπτυξης να βάλει φρένο στις μεταγραφικές κινήσεις εννέα ΠΑΕ και δύο ΚΑΕ. πρόκειται για τις: ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Ηρακλή, Νίκη Βόλου, Βέροια, Απόλλων Σμ., Θύελλα Π., Δράμας και ΚΑΕ Αμαρουσίου, Μακεδονικού.
26
Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενημέρωσε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, την ΕΠΑΕ και τον ΕΣΑΚΕ για ποιες ΠΑΕ και ΚΑΕ δεν τηρούν την κείμενη νομοθεσία και επομένως απαγορεύεται να προχωρήσουν σε μεταγραφές, εγγραφές ή ανταλλαγή παικτών.
Προβλήματα διαπιστώθηκαν στα δικαιολογητικά που κατέθεσαν εννέα ΠΑΕ και δύο ΚΑΕ. Οι εννέα ΠΑΕ είναι οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Νίκη Βόλου, Βέροια, Απόλλων Σμύρνης, Θύελλα Πατρών και Δόξα Δράμας, ενώ οι δύο ΚΑΕ Μαρούσι και Μακεδονικός της Α1 ανδρών στο μπάσκετ.
Παράλληλα, ζητήθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς, Καβάλας και Αθηνών αντίστοιχα κατά των υπευθύνων των ΠΑΕ Ακράτητος (πρώην Α΄ Εθνική), Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ.-Α. Ο. Μάνης (Γ΄ Εθνικής), Καβάλα (Γ΄ Εθνική), Προοδευτική (Β΄ Εθνική) και Αχαρναϊκός (Γ΄ Εθνική) λόγω μη υποβολής των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 1/7/2004- 30/6/2005 και των πρακτικών των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων.
Την έκθεση της Διεύθυνσης Εσωτερικού Εμπορίου για τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ έστειλε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καθώς και στην ΕΠΑΕ και την ΕΣΑΚΕ ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου.
Σύμφωνα με το νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού «Ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία αθλητικών επαγγελματικών ενώσεων και άλλες διατάξεις» που πρόσφατα ψηφίσθηκε:
«Απαγορεύεται, απολύτως, η διενέργεια κάθε είδους εγγραφών ή μετεγγραφών, μετά ή άνευ ανταλλάγματος, επαγγελματιών ή ερασιτεχνών ή εκπαιδευόμενων ή ελεύθερων ή δανεικών αθλητών, σε ποδοσφαιρική ή καλαθοσφαιρική ανώνυμη εταιρία, σε οποιαδήποτε νόμιμη μετεγγραφική περίοδο, που αρχίζει μετά τη λήξη της κάθε διαχειριστικής-οικονομικής χρήσης της, εφόσον το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας, όπως αυτό προσδιορίζεται από το άρθρο 48 παρ. 1 εδάφιο γ΄ του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει, συνυπολογιζόμενης και της πλασματικής αξίας των αθλητών του άρθρου 2 του ν.3372/2005 (ΦΕΚ 187 Α΄), για όσο χρονικό διάστημα λαμβάνεται αυτή υπόψη, είναι μικρότερο από το ένα δέκατο (1/10) του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ίπσουιτς: Ανέβηκε στην Premier League και θα πληρώσει πάνω από εννέα εκατομμύρια για πρώην φορ του ΠΑΟΚ
- Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: Στο +14 από τη Ρεάλ οι Καταλανοί, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο
- Η Φαμαλικάο άφησε εκτός τίτλου τη Μπενφίκα (2-2) και ο Μουρίνιο στον πάγκο τον Παυλίδη
- Μπενίτεθ: «Το να βρεθεί ο Παναθηναϊκός στην πρώτη τετράδα ήταν επίτευγμα»
- Κούβελος και Πέτζα Στογιάκοβιτς συζήτησαν για την μέλλον του Αντρέι στην Εθνική Ελλάδας μπάσκετ
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία στα πλέι άουτ της Super League
- Άρσεναλ – Φούλαμ 3-0: Στο +6 οι Λονδρέζοι με ηγέτη τον Γιόκερες
- LIVE: Οσασούνα – Μπαρτσελόνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442