Το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου θα καταθέσει στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA ο Ζινεντίν Ζιντάν τις απόψεις του για το περιβόητο πλέον επεισόδιο με τον Ματεράτσι. Λίγο αργότερα όπως είναι ήδη γνωστό η επιτροπή θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών και ενδεχομένως θα ανακοινώσει την ετυμηγορία της
Το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου θα καταθέσει στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA ο Ζινεντίν Ζιντάν τις απόψεις του για το περιβόητο πλέον επεισόδιο, το οποίο συνέβη στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, όταν ο Γάλλος μέσος κτύπησε με το κεφάλι τον Ιταλό Μάρκο Ματεράτσι στο στήθος.
Ο 34χρονος Ζιντάν, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο της γαλλικής ομοσπονδίας, Ζαν Πιέρ Εσκαλέτ, και τον ειδικό σε δικαστικά θέματα, Ζαν Λαπεϊρ.
Όπως είναι γνωστό, στην ίδια επιτροπή έχει καταθέσει ο Μάρκο Ματεράτσι, ο οποίος σε γενικές γραμμές φαίνεται πως παραδέχθηκε ότι έθιξε τον Ζιντάν, χωρίς όμως να αναφερθεί σε πρόσωπα της οικογένειας του.
Από την πλευρά του, ο «Ζιζού» αναμένεται να επαναλάβει όσα υποστήριξε σε τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του, σύμφωνα με τα οποία ο Ματεράτσι τον έθιξε σε προσωπικό επίπεδο, υβρίζοντας τη μητέρα και την αδελφή του.
Μετά την κατάθεση του Ζιντάν, η επιτροπή θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών και ενδεχομένως θα ανακοινώσει την ετυμηγορία της, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να είναι ποινή αποκλεισμού από συγκεκριμένο αριθμό αγώνων και πρόστιμο για τους δύο πρωταγωνιστές, με μόνο ενδιαφερόμενο επί της ουσίας τον Ματεράτσι, αφού ο Ζιντάν «κρέμασε τα παπούτσια του»…
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, καθώς ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.