
Με το λογότυπο της UNICEF στη φανέλα θα αγωνίζεται για πέντε χρόνια η Μπαρτσελόνα
Σε μια ιστορική συμφωνία με τη UNICEF έφτασε η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα της Βαρκελώνης θα φιλοξενεί στη φανέλα της για τα επόμενα πέντε χρόνια το λογότυπο του διεθνούς οργανισμού και είναι η πρώτη φορά που οι «μπλαουγκράνα» θα φέρουν στη φανέλα οποιοδήποτε λογότυπο, εκτός του εμβλήματός της.
89
Το λογότυπο της UNICEF θα κοσμεί τη φανέλα της Μπαρτσελόνα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο σύλλογος της Καταλονίας συμφώνησε να συνεργαστεί με το διεθνή οργανισμό, που μάχεται για τα δικαιώματα των παιδιών, στα πλαίσια της προσπάθειας και της ίδιας της ομάδας να προωθήσει το μότο της, ότι πρόκειται για «κάτι παραπάνω από μία ομάδα».
Η συμφωνία αυτή είναι ιστορικής σημασίας για τους «μπλαουγκράνα» και για έναν άλλο λόγο, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Μπαρτσελόνα θα τοποθετήσει οποιοδήποτε λογότυπο (εκτός του εμβλήματός της) στη φανέλα της.
Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα ανακοινωθούν στην επίσημη παρουσίαση του γεγονότος στις 11 Αυγούστου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου θα βρίσκεται η «Μπάρτσα», στα πλαίσια της περιοδείας της στο Μεξικό και τις ΗΠΑ.
Το σίγουρο είναι ότι η συμφωνία ορίζει η Μπαρτσελόνα να φέρει το λογότυπο της UNICEF στη φανέλα της, ενώ προβλέπεται και μια σειρά από φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες της ομάδας μέσα στην επόμενη πενταετία. Η κεντρική ιδέα, όπως εξήγησε εκπρόσωπος της ομάδας της Καταλονίας, είναι «να δουλέψουμε μαζί, προς όφελος των ορφανών παιδιών και των παιδιών που μας έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα αυτών που έχουν προσβληθεί από τον ιό του AIDS».
Η Μπαρτσελόνα προβλέπεται να συμμετάσχει σε διάφορες πρωτοβουλίες του οργανισμού, προκειμένου να προασπίσει αυτούς τους σκοπούς. Το μότο της συμφωνίας είναι: «Η Μπαρτσελόνα, κάτι παραπάνω από μια ομάδα, μια καινούρια παγκόσμια ελπίδα για τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη».
Οι «μπλαουγκράνα» επεδίωκαν εδώ και καιρό να συνεργαστούν με ένα φιλανθρωπικό οργανισμό, προκειμένου να προωθήσουν το μότο τους «κάτι παραπάνω από μία ομάδα» σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, από την ίδρυση του συλλόγου, οι διοικούντες της ομάδας απέρριπταν οποιαδήποτε από τις προσφορές εμπορικών συλλόγων για να «φιλοξενήσουν» στη φανέλα τους κάποιο λογότυπο και αυτή είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Τι είναι το «Kama Muta» και πως επηρεάζει τις σχέσεις;
- Συνταγή: Κέικ βανίλιας
- Στον «πάγο» οι συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ εν μέσω έντασης στο Ορμούζ – Συνεχίζονται οι φονικές επιθέσεις των IDF στον Λίβανο
- Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε όλη τη χώρα
- Οι τρεις κινήσεις που πηγαίνουν την άσκηση σε άλλο επίπεδο
- Καύσιμα: «Πέταξε» η τιμή του ντίζελ στην Ελλάδα – Αυξήσεις «φωτιά» στην αντλία – Η σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο



