Όγδοη η Εθνική Νέων Γυναικών στο Ευρωπαϊκό της Ουγγαρίας – Η Ρωσία το χρυσό
Την όγδοη θέση κατέλαβε η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Νέων Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σοπρόν της Ουγγαρίας. Το συγκρότημα του Τάκη Μπακογιώργου έχασε στον τελευταίο αγώνα με 73-63 από τη Βουλγαρία και, με συνολικό απολογισμό επτά ήττες σε οκτώ αγώνες, δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. «Χρυσή» η Ρωσία.
71
Την όγδοη θέση κατέλαβε η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Νέων Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Σοπρόν της Ουγγαρίας. Το συγκρότημα του Τάκη Μπακογιώργου έχασε στον τελευταίο του αγώνα με 73-63 από τη Βουλγαρία και, με συνολικό απολογισμό επτά ήττες σε οκτώ αγώνες, δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.
Έτσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποχαιρέτησε τη διοργάνωση τέσσερις θέσεις πιο κάτω εν συγκρίσει με πέρυσι. Με απολογισμό επτά ήττες και μόλις μία νίκη (απέναντι στην Τσεχία, τη δεύτερη ημέρα της α φάσης), το σύνολο του Μπακογιώργου δεν είχε ελπίδες να επαναλάβει την περυσινή επιτυχία, καθώς το κενό της Λολίτας Λύμουρα αποδείχθηκε δυσαναπλήρωτο.
Στην τελευταία αναμέτρηση, η Εθνική Νέων Γυναικών υπέπεσε σε διαδοχικά φάουλ, στην προσπάθειά της να σταματήσει τις Βουλγάρες, που με τη σειρά τους το εκμεταλλεύτηκαν, ευστοχώντας σε 24 από τις 32 ελεύθερες βολές που εκτέλεσαν. Με 28 πόντους, η Ζωή Δημητράκου ήταν η κορυφαία της Ελλάδας τόσο στον αγώνα αυτό όσο και σε ολόκληρο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Τα δεκάλεπτα: 14-33, 25-52, 36-67, 63-73.
ΕΛΛΑΔΑ (Τάκης Μπακογιώργος): Γκότση, Βλάνη, Δημητράκου 28, Παραγυιού 2, Παπαμιχαήλ 4, Σταυρίδου 12 (1), Παντελή 2, Μπαλτά 10, Κατωπόδη 2, Μπόνη 3 (1), Γλυνιαδάκη, Ισκίογλου.
Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ρωσία, επικρατώντας στον τελικό της Ουγγαρίας με 77-68. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γαλλία, που επικράτησε με 64-55 της Ισπανίας στο μικρό τελικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πρεμιέρα της Εθνικής πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Πρωτομαγιά 1994-2026: Η μέρα που ο Θεός της Ταχύτητας, Άιρτον Σένα, έφυγε για την αιωνιότητα (vids, pics)
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ
- ΝΒΑ: Πέρασαν στους ημιτελικούς Τίμπεργουλβς και Νικς, σε Game 7 το Σίξερς-Σέλτικς (vids)
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Δράση με Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Ρεάλ – Χάποελ
- Ινφαντίνο: «Το Ιράν θα παίξει στο Μουντιάλ»
- Ναν: «Σκέφτηκα τον Κόμπι στο σουτ του Χέιζ-Ντέιβις»
- «Η Γιουβέντους δίνει 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Λεβαντόφσκι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442