
Αστυνομικοί περιπολούν μέσα στα λεωφορεία του Σάο Πάολο
Αστυνομικοί με πολιτικά επιβαίνουν πλέον σε λεωφορεία του Σάο Πάολο, σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθεί ένα νέο κύμα βίας στην πόλη. Ήδη, 68 λεωφορεία έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τουλάχιστον έξι άτομα έχουν σκοτωθεί στις τελευταίες επιθέσεις εγκληματικών οργανώσεων.
31
Αστυνομικοί με πολιτικά επιβαίνουν πλέον σε λεωφορεία του Σάο Πάολο, σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθεί ένα νέο κύμα βίας στην πόλη.
Από το βράδυ της Τρίτης 68 λεωφορεία έχουν παραδοθεί στις φλόγες και έχουν σημειωθεί δεκάδες άλλες επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας, των δημόσιων κτιρίων και τραπεζών.
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο τελευταίο κύμα βίας, το οποίο αποδίδεται στη μεγαλύτερη εγκληματική συμμορία της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, PCC.
Έτσι, την Πέμπτη, μετά από μία ακόμη νύχτα βίας, οι περισσότερες εταιρείες λεωφορείων αρνήθηκαν να κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους και μόλις το 15% των λεωφορείων λειτουργούσε στο Σάο Πάολο.
Αυτό προκάλεσε την απόφαση του δημάρχου της βραζιλιάνικης πόλης να βάλει τους αστυνομικούς στα λεωφορεία με πολιτικά σε τουλάχιστον 20 δρομολόγια.
Επιπλέον, προειδοποίησε πως η Αστυνομία θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να «αντιμετωπίσει σθεναρά το οργανωμένο έγκλημα».
Πριν από δύο μήνες, κύμα αιματηρών επιθέσεων είχε προκαλέσει το θάνατο 170 ανθρώπων στο Σάο Πάολο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα Υόρκη: Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν – Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους
- Blind boxes: Είναι τα «κουτιά-έκπληξη» αθώα παιχνίδια ή μήπως είναι τζόγος για παιδιά
- Πέγκυ Ζήνα: Τι κράτησε από τις συνεργασίες της με Σφακιανάκη, Μητροπάνο και Μαρινέλλα
- Σεισμός «ταρακούνησε» την Κάρπαθο
- Ολυμπιακός: Η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Μοντέρο – Τι απομένει για να πιάσει Λιμάνι
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 74χρονης που χάθηκε στη Βιάννο

