
Επτά ύποπτοι για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα δραπέτευσαν από φυλακές της Σ.Αραβίας
Έξι Σαουδάραβες και ένας υπήκοος Υεμένης, που κρατούνταν στη Σαουδική Αραβία, κατηγορούμενοι για παραβίαση της νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια της χώρας, δραπέτευσαν από φυλακή στην πρωτεύουσα Ριάντ. Οι κρατούμενοι ήταν ύποπτοι για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα.
31
Έξι Σαουδάραβες και ένας υπήκοος Υεμένης, που κρατούνταν στη Σαουδική Αραβία, κατηγορούμενοι για παραβίαση της νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια της χώρας, δραπέτευσαν από φυλακή στην πρωτεύουσα Ριάντ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.
«Επτά κρατούμενοι στις φυλακές Μαλάζ, στο Ριάντ, που κρατούνταν σε σχέση με υποθέσεις εθνικής ασφάλειας, κατάφεραν να δραπετεύσουν από τη φυλακή» μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.
Σύμφωνα με το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, οι επτά δραπέτες ήταν ύποπτοι για συμμετοχή στο δίκτυο της Αλ Κάιντα.
Σε μία άλλη εξέλιξη, δικαστήριο της Υεμένης απήλλαξε μια ομάδα 19 πιθανολογούμενων μελών της οργάνωσης Αλ Κάιντα -ανάμεσά τους και τέσσερις Σαουδάραβες- που είναι γνωστή με την ονομασία [Ομάδα Ζαρκάουι» και είχε κατηγορηθεί ότι είχε προετοιμάσει αντιαμερικανικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Υεμένη.
Ένας δικαστής που ειδικεύεται σε υποθέσεις ασφαλείας του κράτους και τρομοκρατίας, ο Μοχάμαντ αλ Μπααντάνι, δικαιολόγησε την ετυμηγορία του με την «έλλειψη αποδείξεων» για τις κατηγορίες «της συμμετοχής στον σχηματισμό ένοπλης ομάδας» και για «τον προγραμματισμό επιθέσεων κατά Αμερικανών και Υεμενιτών που συνδέονται με αυτούς» τις οποίες τους είχε απαγγείλει η εισαγγελία.
Ο εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα Χάλεντ αλ Μαουάρι, δήλωσε αμέσως ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή. Οι κατηγορούμενοι χαιρέτισαν την απόφαση φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος».
Τα 19 μέλη της οργάνωσης κατηγορούνταν ότι προετοίμασαν αντιαμερικανικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Υεμένη έπειτα από αίτημα του επικεφαλής του τρομοκρατικού δικτύου στο Ιράκ, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή στις 7 Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΑΑΔΕ: Σε φοροελεγκτικό κλοιό η αγορά ακινήτων – Τι ψάχνουν οι ελεγκτές
- Ψαλίδι έως 22% στις συντάξεις αλλά και στα αναδρομικά
- Μιανμάρ: Ανακαλύφθηκε ρουμπίνι 11.000 καρατιών – «Εξαιρετικά μεγάλο, σπάνιο και δύσκολο να βρεθεί» (εικόνα)
- Δανία: Ναυαγούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης – Πλήγμα για τη Φρεντέρικσεν
- Γερμανία: Χιλιάδες μαθητές διαδηλώνουν κατά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας
- Ανοδος 6,9% στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ το πρώτο τρίμηνο του 2026

