
Νέο «καμπανάκι» Φινλανδίας για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας
Στο ενδεχόμενο αναστολής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Μάτι Βανχάνεν, εάν η Αγκυρα αποτύχει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ένταξης της Ένωσης.
31
Στο ενδεχόμενο αναστολής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Μάτι Βανχάνεν, εάν η Αγκυρα αποτύχει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ένταξης της Ένωσης.
«Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις. Πιστεύω ότι η Τουρκία το γνωρίζει αυτό» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βανχάνεν, η χώρα του οποίου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ από 1ης Ιουλίου.
Η ΕΕ έχει καλέσει την Τουρκία να δεσμευτεί σύντομα πως για την ομαλοποίηση των σχέσεών της με την Κύπρο, εάν θέλει να αποφύγει σημαντικότερα προβλήματα κατά τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται εντός του 2006.
Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας επανέλαβε ότι η Αγκυρα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της φινλανδικής προεδρίας της ΕΕ, «η Τουρκία θα είναι ένα δύσκολο ζήτημα».
Μία ημέρα νωρίτερα, ο Φινλανδός επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τη διεύρυνση, Όλι Ρεν, προειδοποίησε επίσης για το ενδεχόμενο αναστολής των διαπραγματεύσεων, εάν η Τουρκία δεν είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της.
«Είμαι ρεαλιστής και γι αυτό έχω προσπαθήσει να προειδοποιήσω για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων, εκτός και εάν η Τουρκία υλοποιήσει τις δεσμεύεσεις της στο θέμα της Κύπρου και προχωρήσει πιο γρήγορα στις μεταρρυθμίσεις» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Όλι Ρεν στην Αγκυρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Στοχευμένο χτύπημα του Ιράν στο Μπαχρέιν – Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν πόλεις κατά μήκος του Ορμούζ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 18 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Χατζηδιάκο (vid)
- Ζάκυνθος: Τροχαίο με «γουρούνα» είχαν δύο τουρίστριες – Έπεσαν σε γκρεμό 20 μέτρων
- Βενγκέρ: «Παρακολουθώ τον Τζόλη εδώ και καιρό – Είναι ατρόμητος και δεν κρύβεται ποτέ στο παιχνίδι»


