Κίνδυνος εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου για τους απολυμένους
Λονδίνο: Η απόλυση στο τέλος της καριέρας του εργαζόμενου διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Occupational and Environmental Medicine.
Λονδίνο: Η απόλυση στο τέλος της καριέρας του εργαζόμενου διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Occupational and Environmental Medicine.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Γέιλ με επικεφαλής τον Δρ Γουίλιαμ Γκάλο έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 4.301 άτομα 51-61 ετών, οι οποίοι απασχολούνταν το 1992 όταν ξεκίνησε η μελέτη.
Κατά τη διάρκεια δέκα ετών, καταγράφηκαν 23 εμφράγματα και 13 εγκεφαλικά επεισόδια μεταξύ των 582 ατόμων που απολύθηκαν.
«Για πολλούς ανθρώπους η απόλυση στο τέλος της εργασιακής τους ζωής είναι ένα εξαιρετικά στρεσσογόνο γεγονός, με την πιθανότητα πρόκλησης αναρίθμητων ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.
Βάσει των στοιχείων μας, το πραγματικό κόστος της ανεργίας ξεπερνά το προφανές οικονομικό κόστος και περιλαμβάνει επίσης και ουσιώδης επιπτώσεις αναφορικά με την υγεία μας», εξηγεί ο Δρ Γκάλο.
Συνολικά, 202 άτομα υπέστησαν έμφραγμα και 140 εγκεφαλικό επεισόδιο από όλες τις ομάδες που μελετήθηκαν, στις οποίες περιλαμβάνονταν και εκείνοι που είχαν χάσει τη δουλειά τους άθελά τους, που είχαν συνταξιοδοτηθεί, απείχαν προσωρινά ή που εξακολουθούσαν να εργάζονται κανονικά.
Όταν συνυπολογίστηκαν και παράγοντες κινδύνου όπως ο διαβήτης, το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η υπέρταση, ο κίνδυνος ακούσιας απώλειας της εργασίας, οι πιθανότητες εμφράγματος μετά από απόλυση ήταν 2,5% και εγκεφαλικού επεισοδίου 2,4%.
health.in.gr
- Ντε Λα Φουέντε: Ο πιο φθηνός πρωταθλητής
- Ακρόπολη: Άνδρας τραυμάτισε δύο Αμερικανούς τουρίστες με μαχαίρι
- Ρόντμαν για ΛεΜπρόν: «Ο ευκολότερος παίκτης που θα μπορούσα να μαρκάρω»
- Ξέρατε ότι ο Οδυσσέας λατρευόταν για περίπου 1.000 χρόνια σαν να ήταν θεότητα;
- «Κίνημα της κατσαρίδας»: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο Δελχί μετά τα επεισόδια που άφησαν 180 τραυματίες
- Ο Έλι Οκόμπο μίλησε για τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε πέρσι στη Μονακό
- Λούβρο: Επαναλειτουργεί η αίθουσα που έγινε στόχος ληστείας 88 εκατ. ευρώ – Φιλοξενεί έκθεση χωρίς πολύτιμα αντικείμενα
- Η Noga Erez φτιάχνει το μέλλον της μουσικής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-MKv9gQHpICM-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442