
Η Ρουμανία αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ
Εντολή για την απόσυρση των Ρουμάνων στρατιωτών από το Ιράκ έδωσε ο πρωθυπουργός Καλίν Ταριτσεάνου. Στο Ιράκ σταθμεύουν 890 άνδρες από τη βαλκανική χώρα και αποσύρονται λόγω φόβων για περισσότερες απώλειες, αλλά και για το κόστος της επιχείρησης.
31
Εντολή για την απόσυρση των Ρουμάνων στρατιωτών από το Ιράκ έδωσε ο πρωθυπουργός Καλίν Ταριτσεάνου στον υπουργό Αμυνας της χώρας.
«Ο θάνατος και ο σοβαρός τραυματισμός Ρουμάνων στρατιωτών έχει ήδη αρχίσει να μας ανησυχεί» δήλωσε ο Ταριτσεάνου, προσθέτοντας ότι θα ενημερώσει για την απόφασή του τον πρόεδρο της χώρας, Τραϊάν Μπασέσκου, αλλά και τις αμερικανικές Αρχές.
Ο έτερος λόγος της αποχώρησης είναι οικονομικός. Σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας Τέοντορ Ατανασίου είπε ότι η αποστολή στοιχίζει στη Ρουμανία 980 εκατ. δολάρια. «Δεν πρέπει να αγνοηθεί η οικονομική πλευρά» προσέθεσε.
Την περασμένη εβδομάδα, ένας ακόμη Ρουμάνος στρατιώτης σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν. Επρόκειτο για τον τέταρτο στρατιώτη που πεθαίνει στη χώρα από το 2003.
Η Ρουμανία διατηρεί περίπου 700 άνδρες στο Αφγανιστάν και 890 στο Ιράκ.
Την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από το Ιράκ έχουν προαναγγείλει επίσης τόσο η Ιταλία όσο και η Ιαπωνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Σύρος: Ποινικές διώξεις στο ζευγάρι για τον θάνατο της 42χρονης διασώστριας
- Πυρκαγιές: Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια σε Έβρο και Γρεβενά
- Ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε μεταπτυχιακό από την Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού της Βουλγαρίας
- Ο χρόνος των εκλογών ως «όπλο»: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν στην πρόωρη κάλπη ή στο τέλος της 4ετίας
- Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Η Ελλάδα πάντα στέκεται στο πλευρό της Κύπρου
- Αγορά εργασίας: Οι εργοδότες παραπονιούνται για έλλειψη ταλέντων, είναι πραγματικά έτσι; Το λάθος με την AI

