71

Στο νοσοκομείο «La Molinette» στο Τορίνο μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος ο βετεράνος άσος της Γουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, Τζιανλούκα Πεσότο.

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και έφτασε μέχρι τη Γερμανία, αναστατώνοντας τους παίκτες της Εθνικής Ιταλίας.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι συνέβη, όμως το ευχάριστο είναι πως δεν κινδυνεύει η ζωή του» δήλωσε σχετικά ο υπεύθυνος Τύπου της «γηραιάς κυρίας», Μάρκο Τζιρότο, ο οποίος μετέβη εσπευσμένα στο νοσοκομείο «La Molinette», όπου νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα ο Πεσότο.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο πρώην διεθνής Ιταλός επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Ανέβηκε στο περβάζι του γραφείου του και πήδηξε στο κενό, όμως, ευτυχώς, έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια βρέθηκε στο έδαφος. Την εκδοχή της απόπειρας αυτοκτονίας ενισχύει μάλιστα το γεγονός ότι στα χέρια του βρέθηκε ένα προσευχητάρι.

Ο 35χρονος Πεσότο, 22 φορές διεθνής με την Εθνική Ιταλίας, έκανε σημαντική καριέρα με τα χρώματα της «μεγάλης κυρίας» και είχε πρόσφατα αναλάβει διοικητικό πόστο στην ομάδα, ως αθλητικός διευθυντής.

Η είδηση έφτασε μέχρι τη Γερμανία, αναγκάζοντας τον Φάμπιο Καναβάρο να εγκαταλείψει ανήσυχος την αίθουσα στην οποία παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου. «Είμαι συντετριμμένος. Ο Τζιανλούκα Πεσότο είναι ο πιο καλός άνθρωπος του κόσμου» είπε ο αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας.

Από την πλευρά του, ο Μάρκο Ματεράτσι τόνισε: «Είναι φίλος μας. Πολλά από τα παιδιά εδώ έχουν παίξει μαζί του ή εναντίον του. Εγώ τον ξέρω προσωπικά. Εκ μέρους όλων των παικτών εύχομαι να γυρίσει γρήγορα κοντά μας υγιής όπως πριν. Η σκουάντρα ατζούρα είναι δίπλα του».

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το όνομα του πρώην διεθνή άσου δεν εμπλέκεται -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- στο σκάνδαλο που συγκλονίζει τη γειτονική χώρα και αφορά στο κύκλωμα που προκαθόριζε αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό