26

Ο Λουίς Φίγκο αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Αγγλία, αφού η FIFA ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξήσει την τιμωρία του Πορτογάλου μέσου, ο οποίος παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα, επειδή έριξε… κεφαλιά στον Μαρκ φαν Μπόμελ.

Το συγκεκριμένο συμβάν δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή της συνάντησης, Βαλεντίν Ιβάνοφ, ωστόσο ένας από τους βοηθούς ειδοποίησε το Ρώσο ρέφερι για τη «ζαβολιά» του Φίγκο και με τη σειρά του τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα.

Ερωτηθείς για το αν η FIFA θα εξετάσει το θέμα και θα επιβάλει πιο αυστηρή τιμωρία, ο διευθυντής επικοινωνίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Μάρκους Ζίγκλερ, δήλωσε ότι δεν θα αλλάξει η κίτρινη κάρτα.

«Τιμωρήθηκε άμεσα από τον διαιτητή. Λάβαμε την έκθεση του διαιτητή και την ανέλυσαν οι αρμόδιοι, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί κάτι, αφού έχει ήδη τιμωρηθεί. Η επιτροπή μπορεί να εξετάσει το θέμα, μόνο όπου υπάρχει ξεκάθαρα κάποιο πειθαρχικό ζήτημα, πάνω στο οποίο δεν έδρασε ο διαιτητής».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ