Σοκ στον Ολυμπιακό από δηλώσεις Τουρέ – «Θέλω να φύγω, θα κάνω προσφυγή στη FΙFA»
Την ώρα που ο Ολυμπιακός αναζητά κεντρικό αμυντικό και κινείται για την απόκτηση του Ζε Ρομπέρτο, ο Γιάγια Τουρέ έρχεται να ταράξει τα νερά, δηλώνοντας ότι θα προσφύγει στη FIFA για να μείνει ελεύθερος, καθώς είναι απλήρωτος εδώ και μήνες, ενώ υπάρχει αδιαφορία για την έκδοση της βίζας του.
Την ώρα που ο Ολυμπιακός αναζητά κεντρικό αμυντικό και κινείται για την απόκτηση του Ζε Ρομπέρτο, ο Γιάγια Τουρέ έρχεται με δηλώσεις του να ταράξει την ηρεμία των «ερυθρολεύκων», απειλώντας ότι θα προσφύγει στη FIFA για να μείνει ελεύθερος, καθώς είναι απλήρωτος εδώ και μήνες, ενώ υπάρχει αδιαφορία για την έκδοση της βίζας του.
Τις δηλώσεις του Τουρέ στην εφημερίδα Sportime από το αεροδρόμιο του Παρισιού επιβεβαίωσε και ο μάνατζέρ του, Ντμίτρι Σέλουκ, προσθέτοντας ότι υπάρχει πρόβλημα και με τον Αρούνα Μπαμπανγκίντα.
«Θέλω να φύγω από τον Ολυμπιακό. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται και πως λειτουργούν στον Ολυμπιακό. Δεν είναι καθόλου -μα καθόλου- επαγγελματική η συμπεριφορά τους. Αριστερά και δεξιά ακούω πως με θέλει ο μισός πλανήτης και η ίδια η ομάδα μου με έχει απλήρωτο αρκετό καιρό. Το ξέρετε αυτό; Γνωρίζετε ότι δεν έχουμε βίζα να επιστρέψουμε εγώ και η οικογένειά μου στην Ελλάδα; Αυτή που έχω λήγει στο τέλος Ιουνίου και τον Ιούλιο δεν μπορώ να έρθω για να ακολουθήσω την προετοιμασία, αφού δεν είμαι διατεθειμένος να πάω στην ελληνική πρεσβεία που βρίσκεται στη Νιγηρία για να την ανανεώσω» ξέσπασε ο μέσος της Ακτής Ελεφαντοστού.
«Αυτή δεν είναι δικιά μου δουλειά. Εγώ είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και πρέπει να παίζω μπάλα και όχι να κάνω τις δουλειές άλλων. Φέτος έχω ταξιδέψει ήδη τρεις φορές μέχρι τη Νιγηρία γι αυτό το θέμα. Δεν πάει άλλο. Ας το καταλάβουν αυτό στον Ολυμπιακό» προσέθεσε.
Ο 22χρονος μέσος έδειξε αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και να διεκδικήσει την ελευθερία του: «Πρώτη φορά στη ζωή μου με αφήνουν απλήρωτο. Σε όσες ομάδες έχω αγωνιστεί, ήταν συνεπέστατοι απέναντί μου. Στον Ολυμπιακό με έχουν ξεχάσει και, αντί να με πάρουν τηλέφωνο να μου εξηγήσουν τι έχει γίνει, έχουν αδιαφορήσει πλήρως. Το Μάιο έπρεπε να πάρω ένα αρκετά μεγάλο ποσό για τα δικά μου δεδομένα, αλλά έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τότε και δεν έχω καμία απολύτως ειδοποίηση».
«Επίσης, δεν μου έχουν πληρώσει το πριμ της κατάκτησης του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, που προβλέπεται βάσει του συμβολαίου μου. Μήπως δεν κατέκτησα το νταμπλ με τον Ολυμπιακό; Η υπομονή μου έχει εξαντληθεί και έχω μιλήσει ήδη με το δικηγόρο για να ψάξει τους νόμους και να με συμβουλεύσει αν έχω δικαίωμα να προσφύγω στη FIFA, για να αποκτήσω την ελευθερία μου. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού, τον οποίο αγαπάω πάρα πολύ, αλλά δεν πάει άλλο» τόνισε.
Ακόμα και στην ουκρανική Μέταλουργκ είναι διατεθειμένος να γυρίσει ο Τουρέ, αρκεί να φύγει από τον Ολυμπιακό: «Εγώ και η οικογένειά μου ζούμε από αυτά τα χρήματα και τα έχω ανάγκη. Δεν μπορώ εγώ να είμαι απλήρωτος και την ίδια ώρα ο σύλλογος να κάνει έξι μεταγραφές. Ας πληρώσει πρώτα τα χρήματα που μας οφείλει και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει τις μεταγραφές. Δεν σας κρύβω ότι αναπολώ τις μέρες που ήμουν στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Εκεί γνώρισα τι σημαίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν η μπάλα και τίποτα άλλο».
»Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να γυρίσω πίσω στην παλιά μου ομάδα, η οποία διατηρεί το 50% των δικαιωμάτων μου. Πρέπει να σας αποκαλύψω πως το βράδυ θα το συζητήσω σοβαρά και με τον ατζέντη μου αυτό το ενδεχόμενο».
Ο μάνατζερ του Τουρέ, Ντμίτρι Σέλουκ, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο πελάτης του είναι απλήρωτος, ενώ παράλληλα μίλησε και για το δεύτερο παίκτη που έστειλε στον Ολυμπιακό, τον Αρούνα Μπαμπανγκίντα: «Είναι απλήρωτος αρκετούς μήνες και δεν πρόκειται να παρουσιαστεί στην πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού, αν δεν εξοφληθεί. Μην τον περιμένουν άδικα».
Η «ερυθρόλευκη» απάντηση
Από τη διοίκηση των «ερυθρολεύκων» ωστόσο τονίζεται ότι δεν υπάρχουν οφειλές προς τους δύο Αφρικανούς.
«Δεν χρωστάμε ούτε μια δόση ούτε στον Τουρέ ούτε στον Μπαμπανγκίντα. Ο Γιάγια έχει μια δόση, στις 30 του μήνα και θα την πληρωθεί κανονικά. Επίσης, πριν από τρεις μέρες, βάλαμε στο λογαριασμό του Μπαμπανγκίντα 60.000 ευρώ, που αφορούν την τελευταία δόση που έπρεπε να εισπράξει. Αν ο Σέλουκ αναφέρεται σε κανένα μικροποσό που αφορά μισθό ή πριμ, είναι αστείο και να το συζητάμε. Όσο για το θέμα της βίζας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι λήγει στις 30 του μήνα. Μέχρι να λήξει θα είναι έτοιμη η ανανέωσή της και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» τονίζουν.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Γιώργος Δώνης είναι ο νέος προπονητής της Σαουδικής Αραβίας, με την ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει τη συμφωνία των δύο πλευρών ως το 2027 - Δεύτερος Έλληνας προπονητής που θα πάρει μέρος σε Μουντιάλ.
Μιλώντας στο Delphi Economic Forum, ο Εμμανουήλ Καραλής αποκάλυψε προσωπική ιστορία η οποία αφορά την τεράστια πίστη που είχε η μητέρα του σε αυτόν, όταν εκείνος ακόμη δεν πίστευε στον εαυτό του.