Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Οργή στη FIFA για την γκάφα του Πολ να αποβάλει τον Σίμουνιτς με τρεις κίτρινες

Οργή στη FIFA για την γκάφα του Πολ να αποβάλει τον Σίμουνιτς με τρεις κίτρινες

Μπροστά στο ενδεχόμενο να μην σφυρίξει άλλον αγώνα του Μουντιάλ βρίσκεται ο Αγγλος ρέφερι Γκρέιαμ Πολ, έπειτα από το πρωτοφανές λάθος του να αποβάλει τον Γιόζιπ Σίμουνιτς από τον αγώνα Κροατίας-Αυστραλίας, αφού προηγουμένως του είχε δείξει... τρεις κίτρινες κάρτες· οργή Μπλάτερ για τη γκάφα.

71

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να μην σφυρίξει άλλον αγώνα στο Μουντιάλ της Γερμανίας βρίσκεται ο Αγγλος ρέφερι Γκρέιαμ Πολ, έπειτα από το πρωτοφανές λάθος του να αποβάλει τον Γιόζιπ Σίμουνιτς από τον αγώνα Κροατίας-Αυστραλίας, αφού προηγουμένως του είχε δείξει… τρεις κίτρινες κάρτες. Η γκάφα του Αγγλου διαιτητή προκάλεσε την οργή του προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.

Η τύχη του Πολ αναμένεται να κριθεί εντός της Παρασκευής ή, το αργότερο, το Σάββατο, σε συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής διαιτητών, από τους οποίους ο Μπλάτερ δήλωσε ότι περιμένει να πράξουν το καθήκον τους και να επιβάλουν τη δέουσα ποινή στον Αγγλο, που θεωρείται πάντως ένας από τους κορυφαίους διαιτητές στον κόσμο.

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη… αφηρημάδας, ο Πολ έδειξε κίτρινη κάρτα στον Σίμουνιτς για πρώτη φορά στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης, ακολούθησε η δεύτερη κίτρινη (αλλά όχι και η κόκκινη) στο 90, για να δει τελικά ο Σίμουνιτς την τρίτη κίτρινη κάρτα και αμέσως μετά την κόκκινη και το δρόμο για τα αποδυτήρια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ταυτόχρονα με το σφύριγμα της λήξης.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως επέτρεψαν να συμβεί κάτι τέτοιο. Ήταν όλοι τους εκεί, ο διαιτητής, οι δύο βοηθοί και ο δεύτερος διαιτητής. Γι αυτό τους έχουμε δώσει την ενδοεπικοινωνία. Εάν είχαν καταλάβει κάτι, θα έπρεπε να διακόψουν τον αγώνα και να επισημάνουν στο διαιτητή το λάθος του» δήλωσε οργισμένος ο Μπλάτερ.

Τα πράγματα πάντως θα μπορούσαν να είναι χειρότερα για τον Αγγλο διαιτητή, καθώς, εάν το παιχνίδι έληγε με νίκη και πρόκριση της Κροατίας, οι Αυστραλοί θα είχαν το αναφαίρετο δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση και να διεκδικήσουν την επανάληψη του ματς, όπως είχε συμβεί μετά από ανάλογο διαιτητικό λάθος κατά τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στον αγώνα της ασιατικής ζώνης ανάμεσα σε Ουζμπεκιστάν και Μπαχρέιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies