30

Ειδικά συνεργεία συγκροτεί το υπουργείο Οικονομίας για ελέγχους σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Λάρισα και Ηράκλειο για την έκδοση αποδείξεων, απόδοση ΦΠΑ και ο έλεγχος επιχειρήσεων, που δεν υπέβαλαν προσωρινές δηλώσεις το α΄τρίμηνο του 2006.

Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο υπό τον Γ.Αλογοσκούφη.

Επίσης, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής αξιολόγησης των ελεγκτών, η οποία θα εξετάζει με αντικειμενικά κριτήρια το έργο τους και τα αποτελέσματα των ελέγχων τους.

Σε ό,τι αφορά τα συνεργεία προληπτικών ελέγχων θα πραγματοποιούν ελέγχους στην αγορά τα Σαββατοκύριακα και τα απογεύματα.

Για τις 5.000 επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν προσωρινές δηλώσεις ΦΠΑ, τα στοιχεία τους έχουν ήδη κοινοποιηθεί στα αρμόδια ελεγκτικά κέντρα και δόθηκαν οδηγίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο έλεγχός τους.

Παράλληλα, στη σύσκεψη εξετάστηκε η αναλυτική πορεία των εσόδων ανά ΔΟΥ το πρώτο πεντάμηνο του έτους, με βάση τους στόχους που έχουν τεθεί και εντοπίστηκαν αυτές που αποκλίνουν από τους στόχους αυτούς.

Επισημαίνεται ότι το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2006 το σύνολο των εσόδων του προϋπολογισμού αυξήθηκε κατά 9,1% έναντι ετήσιου στόχου 6,5%, ενώ τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 12,7% έναντι ετήσιου στόχου 9,2%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ