
Μαζική επιχείρηση σύλληψης 52 μελών της Μαφίας στη Σικελία
Επιχείρηση - «σκούπα» της ιταλικής Αστυνομίας στη Σικελία τα ξημερώματα της Τρίτης είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 52 ατόμων, μεταξύ αυτών και 13 αρχηγοί μαφιόζικων οικογενειών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν πάνω από 500 αξιωματικοί.
31
Επιχείρηση – «σκούπα» της ιταλικής Αστυνομίας στη Σικελία τα ξημερώματα της Τρίτης είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 52 ατόμων, μεταξύ αυτών και 13 αρχηγοί μαφιόζικων οικογενειών.
«Οι επικεφαλής 13 οικογενειών της Μαφίας συνελήφθησαν» δήλωσε ο εισαγγελέας Πιέρο Γκράσο, που προΐσταται των ερευνών κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Η επιχείρηση ήταν καρπός μιάς μακράς έρευνας της υπηρεσίας δίωξης της Μαφίας στην περιοχή του Παλέρμο, τόνισε ο Γκράσο.
Τα εντάλματα σύλληψης των 52 μαφιόζων εξέδωσαν δικαστές του Παλέρμο.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αξιωματικοί της Αστυνομίας. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, διαφεύγουν της σύλληψης ακόμη επτά άτομα και διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Ορισμένοι μάλιστα από τους υπόπτους είχαν έρθει σε επαφή με τον αρχηγό της σικελικής Μαφίας Μπερνάρντο Προβεντσάνο, ο οποίος συνελήφθη τον Απρίλιο έπειτα από καταδίωξη… 40 ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη
- Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αυτό είναι το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο»
- Ζελένσκι: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν νέα μαζική επίθεση πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ


