
Δραματικές ελλείψεις στα νοσοκομεία καταγγέλλουν οι νοσηλευτές
Θεσσαλονίκη: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν τα μέλη της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού, καταγγέλοντας ότι, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία, ενδέχεται να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στην περίθαλψη των ασθενών, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Θεσσαλονίκη: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν τα μέλη της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού, καταγγέλοντας ότι, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία, ενδέχεται να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στην περίθαλψη των ασθενών, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλεί από την Ομοσπονδία έγγραφο στον υπουργό Υγείας, με το οποίο οι νοσηλευτές θα ζητούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους για τυχόν λάθη και παραλείψεις που μπορεί να γίνουν κάτω από τις συνθήκες στις οποίες εργάζονται.
Όπως υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ρίζος Ριζόπουλος, είναι επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης νοσηλευτών, ο αριθμός των οποίων πρέπει να διπλασιαστεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας.
«Η κατάσταση είναι πλέον απελπιστική, με τους νοσηλευτές να μην έχουν πληρωθεί πολλές υπερωρίες και να είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν χωρίς ρεπό» δήλωσε ο κ. Ριζόπουλος, προσθέτοντας ότι, αυτή τη στιγμή, στη χώρα υπάρχουν 36.000 νοσηλευτές.
Όπως διευκρίνισε, στη Θεσσαλονίκη εργάζονται 3.500 νοσηλευτές, αλλά είναι ανάγκη ο αριθμός τους να διπλασιαστεί, ώστε για κάθε πέντε νοσηλευόμενους να υπάρχει ένας νοσηλευτής ανά βάρδια.
Για την Τρίτη, η Ομοσπονδία έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και έχει προγραμματίσει για τις 10 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα, όπου θα γίνει μια συμβολική «κηδεία» του ΕΣΥ, με τους νοσηλευτές να φορούν μαύρα περιβραχιόνια.
health.in.gr
- Πετρελαιοκηλίδες 100 km² στην Αζοφική από χτυπήματα σε ρωσικά τάνκερ
- Βρετανία: Εκδίδεται στην Ελλάδα ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Matt Jeffery στη Ζάκυνθο το 2019
- Τελικός Μουντιάλ 2026: Το show στο ημίχρονο θα έχει διάρκεια 17 λεπτά – Τα «ηχηρά» ονόματα που θα εμφανιστούν
- Ημαθία: Έκρυβε ναρκωτικά στον τάφο συγγενικού του προσώπου – Συνελήφθη 36χρονος
- Γραμμή 3 του μετρό: Κλειστοί σταθμοί και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα «Ευαγγελισμός – Κατεχάκη»
- Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ: Ο Σιπιόνι έγινε αναγκαστική αλλαγή (vid)
