
Η ποιότητα του εμβρύου, το κλειδί της επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης
Λονδίνο: Για τις γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπείες γονιμότητας, η ποιότητα και όχι η ποσότητα των εμβρύων είναι το κλειδί της επιτυχίας, σύμφωνα με φινλανδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Human Reproduction.
Λονδίνο: Για τις γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπείες γονιμότητας, η ποιότητα και όχι η ποσότητα των εμβρύων είναι το κλειδί της επιτυχίας, σύμφωνα με φινλανδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Human Reproduction.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Ούλου απέδειξε ότι ένα μόνο, καλής ποιότητας έμβρυο είναι πιθανόν να συντελέσει σε κύηση στις γυναίκες 36-39 ετών, εξίσου με τη μεταφορά δύο εμβρύων και είναι ασφαλές διότι συντελεί σε λιγότερες πολύδυμες γεννήσεις.
Ο Δρ Χάννου Μαρτικαϊνεν, ανέλυσε το ποσοστό επιτυχίας περισσοτέρων από 1.224 κύκλων θεραπείας γονιμότητας σε γυναίκες 36-39 ετών με χρήση φρέσκου εμβρύου και 828 με κατεψυγμένα έμβρυα.
Το ένα τρίτο των γυναικών κυοφόρησε μετά από μεταφορά ενός μόνο εμβρύου καλής ποιότητας, ποσοστό ανάλογο με αυτών των νεότερων γυναικών. Το ποσοστό επιτυχίας μεταξύ των μεγαλύτερων γυναικών ήταν 26%, το οποίο ήταν ελαφρώς μικρότερο από τα αποτελέσματα που καταγράφονται σε παλαιότερη μελέτη για γυναίκες κάτω των 36 ετών.
Το ποσοστό επιτυχίας με τη χρήση ενός, ποιοτικά καλού φρέσκου εμβρύου ήταν όμοιο με αυτό γυναικών στις οποίες είχαν εμφυτευτεί δύο έμβρυα.
Αλλά το ποσοστό πολλαπλών γεννήσεων ήταν λιγότερο από 2% στην ομάδα της μονής εμφύτευσης συγκριτικά με το 17% στην ομάδα των πολλαπλών εμφυτεύσεων.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η επιλεκτική μεταφορά ενός εμβρύου έχει πιθανότητες επιτυχίας σε γυναίκες έως 40 ετών όπως και στις νεότερες, ενώ μειώνει τον κίνδυνο πολλαπλών γεννήσεων συγκριτικά με την εμφύτευση δύο εμβρύων.
Οι ερευνητές σχεδιάζουν περαιτέρω έρευνες για να δουν αν η μεταφορά ενός μόνο ποιοτικού εμβρύου παράγει τα ίδια αποτελέσματα και σε γυναίκες άνω των 40 ετών.
health.in.gr
- ΕΛΑΣ: Τι θα περιλαμβάνει η πρόταση της για μια «ισχυρή αυτοδιοίκηση» – Οι τοπικές κοινωνίες αποφασίζουν
- Νίκολιτς για μεταγραφές: «Περιμένω δυο παίκτες άμεσα, χρειαζόμαστε μέσους – Ίσως πάρουμε και άλλους»
- Γαλλία – Ισπανία: Πύρινη λαίλαπα, αυξάνονται διαρκώς οι εκτοπισμένοι – Απειλείται το Μπορντό [Χάρτες]
- Συναγερμός για ύποπτη βαλίτσα στο Μοναστηράκι
- Την Τρίτη θα γίνει η κηδεία του Τζων Τίκη – «Το τελευταίο του ταξίδι»
- Συνελήφθη 29χρονος που οδηγούσε με 208 χλμ/ώρα στην Αθηνών – Κορίνθου
