27

Αύξηση 11,3% σημείωσαν το Μάιο -ο καλύτερος Μάιος της τελευταίας τριετίας- οι πωλήσεις ΙΧ αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

Η αύξηση σε σχέση με το Μάιο του 2005 ανήλθε σε 11,3%, ενώ σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο η αύξηση ξεπέρασε το 12%.

Σε απόλυτα νούμερα, πωλήθηκαν 26.427 αυτοκίνητα και πλέον ο Μάιος είναι ο δεύτερος παραγωγικότερος μήνας για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η θετική εικόνα στις πωλήσεις αυτοκινήτων ενισχύθηκε από τα ευνοϊκά χρηματοδοτικά πακέτα των εταιρειών, ενώ η έλευση νέων μοντέλων στην ελληνική αγορά συνέβαλε στην άνοδο των πωλήσεων.

Στον πίνακα των πωλήσεων η Toyota κατέχει την πρώτη θέση με 2.497 πωλήσεις και μερίδιο αγοράς 9,4%.

Η δεύτερη θέση ανήκει στην VW με 2.364 πωλήσεις και μερίδιο αγοράς 8,9%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ford με 2.161 πωλήσεις και ποσοστό 8,2%.

Η πεντάδα πλαισιώνεται από την Opel και τη Hyundai, με την πρώτη να πραγματοποιεί 1.870 πωλήσεις και την Hyundai 1.590 πωλήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ