89

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης στις εκλογές που θα γίνουν στις 2 Ιουλίου εξέφρασε ο Λορέντζο Σανθ.

«Η Ρεάλ χρειάζεται μια επανάσταση. Ποτέ δεν έχω ξαναδεί το σύλλογο σε τέτοια κατάσταση, στην οποία επέδρασαν οι ενέργειες του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου» τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, με δηλώσεις του στα ισπανικά ΜΜΕ.

Και συνέχισε: «Κανείς από τους άλλους υποψηφίους δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ και, εάν κάποιος διαθέτει την ικανότητα να αναλάβει τη θέση, αυτός είμαι εγώ. Όλοι μπορούν να δουν την αθλητική επιτυχία με μένα».

Ο Λορέντζο Σανθ διετέλεσε για πέντε χρόνια πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Στο διάστημα της θητείας του, οι «μερένγκες» κατέκτησαν δύο φορές το Champions League (1998, 2000), καθώς και το ισπανικό πρωτάθλημα, το 1997.

Ηττήθηκε στις εκλογές του 2000 από τον Φλορεντίνο Πέρεθ, ενώ γνώρισε δεύτερη ήττα το 2004, όταν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα εναντίον της επανεκλογής του Πέρεθ.

Την προεδρία του συλλόγου αναμένεται να διεκδικήσουν άλλοι τέσσερις υποψήφιοι. Ο πρώην διευθυντής της Ρεάλ, Χουάν Μανουέλ Βιγιάρ Μιρ, και ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, Κάρλος Σάινθ, έχουν ήδη ανακοινώσει την κοινή υποψηφιότητά τους, ενώ τον προεδρικό θώκο θα διεκδικήσουν και οι Ζουάν Παλάσιος Αρτούρο Μπαλντασάνο και Ραμόν Καλντερόν, οι οποίοι αναμένεται να ανακοινώσουν μέσα στην εβδομάδα την υποψηφιότητά τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr