
Πτώση 1,98% στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς. Μεγάλες απώλειες για Εθνική, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, ενώ στον αντίποδα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έκανε ράλι.
27
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,98% στις 3.619,27 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 285 εκατ. ευρώ.
Εντυπωσιακή πρεμιέρα σημείωσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καταγράφοντας κέρδη άνω του 10%.
Με την τιμή διάθεσης στα 12,5 ευρώ, οι μετοχές του ΤΤ διατέθηκαν διαπραγματευόμενες 17 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2005 ή 2 φορές την λογιστική αξία, σε premium έναντι των ελληνικών τραπεζών που διαπραγματεύονται 15,2 φορές τα κέρδη του 2006, σύμφωνα με το Reuters Estimates.
«Οι μετοχοποιήσεις έχουν αποδειχτεί ένας καλός τρόπος να ιδιωτικοποιείς κρατικές εταιρίες» είπε ο Κώστας Ξένος, επικεφαλής ανάλυσης στην Egnatia Finance. «Το ΤΤ ήταν ελκυστικό λόγω του ισχυρού ισολογισμού του και των προοπτικών ανάπτυξης» προσέθεσε.
Στον αντίποδα, δεικτοβαρείς μετοχές όπως η Εθνική, ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ σημείωσαν μεγάλες απώλειες, οδηγώντας την αγορά κοντά στις 3.600 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Αργεντινή – Πράσινο Ακρωτήριο
- Σε στρατιωτική κινητοποίηση οι Χούθι – Έσπασε ο αεροπορικός αποκλεισμός της Υεμένης μετά από 11 χρόνια
- Οι ενδεκάδες στο Αργεντινή – Πράσινο Ακρωτήρι: Βασικός ο Μέσι (pics)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 4 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Αυστραλία – Αίγυπτος 2-4 στα πέναλτι (κ.δ, παράταση 1-1): Έγραψαν ιστορία και προκρίθηκαν στους «16» οι «Φαραώ»



