
Κόκκαλης και Σόλιντ κατέστρωσαν τα σχέδια τους για την επόμενη χρονιά
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι κινήσεις για την ολοκλήρωση του ρόστερ του Ολυμπιακού μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον Τροντ Σόλιντ. Ο Νορβηγός παρέθεσε στον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» τη λίστα με τις απαιτήσεις του αλλά και τις προτάσεις του για αποδεσμεύσεις «για να επιτύχει η ομάδα τους στόχους της».
66
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι κινήσεις για την ολοκλήρωση του ρόστερ του Ολυμπιακού μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον Τροντ Σόλιντ.
Ο Νορβηγός προπονητής παρέθεσε στον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» τη λίστα με τις απαιτήσεις του αλλά και τις προτάσεις του για αποδεσμεύσεις «για να ανταποκριθεί η ομάδα στις υποχρεώσεις της και για να επιτύχει τους στόχους της, στην επόμενη αγωνιστική περίοδο» όπως αναφέρει το σχετικό δελτίου Τύπου.
Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτο, έχουν γίνει και πέντε μεταγραφές (Νε, Μπούτινα, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Μπόρχα), θα αποκτηθούν κι άλλοι (ξένος κεντρικός αμυντικός, ίσως ο Λαγός και ο Τοροσίδης, μπορεί και ο Σαλπιγγίδης), θα υπάρξουν και επιστροφές (Παππάς), οπότε σίγουρα κάποιοι παίκτες θα αποτελέσουν παρελθόν.
Όλοι κάνουν λόγο για τη «μαύρη λίστα» του Νορβηγού προπονητή, όμως στην ουσία αυτός θα κάνει απλώς την εισήγησή του στον πρόεδρο, αναλύοντας σε κάθε περίπτωση τις ιδιαιτερότητες.
Το σίγουρο είναι ότι στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να ανακοινωθεί κάτι επίσημα, όμως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση, η οποία φέρεται να έχει ως εξής:
ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ: Θεωρείται δύσκολη η παραμονή του, ειδικά από τη στιγμή που έχει αποκτηθεί ο Ζεβλάκοφ και υπάρχει και ο Πάντος, που εκτιμά ιδιαίτερα ο Σόλιντ, οπότε μετά από εννιά χρόνια μεγάλης προσφοράς, μπορεί να αποτελέσει παρελθόν.
ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ: Περίπου ισχύει ότι και με τον Μαυρογενίδη, αν και έχει το… άλλοθι του τραυματισμού, οπότε ο Σόλιντ δεν τον έχει δει σε αγωνιστική δράση. Ωστόσο η μεταγραφή του Ντομί, η παραμονή του Μπουλούτ, αλλά και η παρουσία του Γεωργάτου, κάνουν δύσκολη την ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει σε ένα μήνα.
ΝΤΑΝΙ: Το πιθανότερο είναι ότι θα του ζητηθεί να «σπάσει» το συμβόλαιό του, που λήγει το χρόνου, καθώς η προσφορά του δεν ήταν ανάλογη των αποδοχών του. Όμως εξαρτάται από τον ίδιο αν θα δεχθεί.
ΛΕΜΕΝΣ: Θεωρείται σίγουρο ότι θα του ζητηθεί να «σπάσει» το συμβόλαιό του, που λήγει το χρόνου. Αποκτήθηκε ο Μπούτινα, οπότε τη νέα χρονιά δεν θα κάθεται ούτε στον πάγκο κι αυτό είναι κάτι που ούτε ο ίδιος θέλει. Όμως εξαρτάται από τον ίδιο και ίσως ζητήσει να ικανοποιηθεί οικονομικά.
ΓΙΑΝΝΟΥ: Μπορεί να είναι το αγαπημένο παιδί της «Θύρας 7», όμως ενδέχεται να παραχωρηθεί δανεικός, ώστε να παίξει επιτέλους, ιδιαίτερα αν ο Λέμενς δεν δεχθεί να σπάσει το συμβόλαιό του. Ως τρίτος ή τέταρτος τερματοφύλακας θα παραμείνει ο Ντουγέρογλου.
ΣΟΥΡΕΡ: Η παραμονή του θα εξαρτηθεί από το αν θα αποκτηθούν ένας ή δύο κεντρικοί αμυντικοί. Πάντως ο Αργεντινός απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Τροντ Σόλιντ.
ΚΑΨΗΣ: Έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αλλά όλοι (και κυρίως ο Σόλιντ) είναι δυσαρεστημένοι από τη γενικότερη παρουσία του στην ομάδα. Το πιθανότερο είναι θα του ζητηθεί να το «σπάσει», όμως ο ίδιος πρόσφατα με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να φύγει. Αν αυτό σημαίνει ότι θέλει όλα τα χρήματα του συμβολαίου του για να αποχωρήσει από τώρα, τότε μάλλον θα μείνει, αφού η διοίκηση δεν σκοπεύει να τον «χρυσοπληρώσει» για να μείνει ελεύθερος.
ΒΑΛΛΑΣ: Ο Σόλιντ δεν τον εμπιστεύεται. Μπορεί να του προταθεί ανανέωση στο συμβόλαιο που λήγει φέτος και στη συνέχεια να δοθεί δανεικός, όμως μάλλον δεν θα το δεχθεί. Από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι ήδη έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ηρακλή (μπορεί να αποτελέσει αντάλλαγμα για τον Λαγό). Σίγουρα πάντως τη νέα χρονιά δεν θα βρίσκεται στου Ρέντη.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Ούτε αυτός θα βρίσκεται του χρόνου στου Ρέντη, είτε φύγει ως δανεικός είτε μείνει ελεύθερος. Πιθανότερος προορισμός του ο Αρης του Νίκου Αναστόπουλου.
ΧΟΒΝΑΝΙΣΙΑΝ: Σίγουρα θα δοθεί δανεικός, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμη η ομάδα. Πάντως ο Σόλιντ πιστεύει στο ταλέντο του και θέλει να πάει σε μια ομάδα όπου θα παίζει και δεν θα κάθεται στον πάγκο.
ΦΑΚΙΝΟΣ: Δύο τα πιθανά ενδεχόμενα. Ή να παραμείνει για να προπονείται με την επαγγελματική ομάδα και να αγωνίζεται με αυτή των Νέων, είτε να δοθεί κι αυτός δανεικός.
ΤΑΡΑΛΙΔΗΣ: Μέχρι πρότινος η σκέψεη ήταν να του γίνει πρόταση για να πάει δανεικός σε κάποια ομάδα Α Εθνικής, όμως δεν αποκλείεται τελικά να παραμείνει.
ΝΤ ΑΚΟΛ: Θα συνεχίσει να αγωνίζεται δανεικός, είτε στην Κέρκυρα είτε σε άλλη ομάδα.
ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ: Το συμβόλαιό του λήγει τον Δεκέμβριο. Λογικά θα του δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή τη χρονιά και να κάνει για πρώτη φορά μετά από χρόνια, κανονικά προετοιμασία και ανάλογα με το πώς θα πάει, θα παρθεί τον χειμώνα απόφαση για το μέλλον του.
ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ: Επίσης το συμβόλαιό του λήγει τον Δεκέμβριο. Είναι πιθανή η παραχώρησή του, αν φέρει πρόταση από άλλη ομάδα (Κυπριακή).
ΚΑΣΤΙΓΙΟ: Και το δικό του συμβόλαιο λήγει τον Δεκέμβριο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Από το να είναι ο πρώτος που θα φωνάξει ο Κόκκαλης για να το ανανεώσει, μέχρι να παραχωρηθεί σε ομάδα του Μεξικού, αν το ποσό ικανοποιήσει τη διοίκηση.
ΟΚΚΑΣ: Αν όντως έρθει πρόταση από την Αγγλία (ή από άλλη χώρα), τότε θα εξεταστεί και μπορεί να παραχωρηθεί, αφού αποκτήθηκε ο Μπόρχα.
ΠΑΠΠΑΣ: Επιστρέφει και με τις… μετοχές του ανεβασμένες κατακόρυφα.
Ανανέωσαν τις κάρτες μέλους
Τις νέες κάρτες μέλους παρέλαβαν την Τετάρτη οι παίκτες και το τεχνικό τιμ , σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδρίων του προπονητικού κέντρου του Ρέντη.
Όσοι δεν ήταν ήδη μέλη γράφτηκαν στα μητρώα του συλλόγου και προμηθεύτηκαν την κάρτα τους ενώ οι υπόλοιποι απλά αντικατέστησαν την παλιά με την καινούργια.
Μετά την παραλαβή της κάρτας του, ο προπονητής μας, Τροντ Σόλιντ, σχολίασε σχετικά: «Είναι πολύ σημαντική για τον σύλλογο αυτή η «κίνηση» με τα μέλη. Για μένα είναι επίσης μια σημαντική στιγμή και ιδιαίτερα τιμητικό. Τέτοιες κινήσεις δείχνουν πως ο σύλλογος ακολουθεί τα βήματα άλλων μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης».
Ερωτηθείς για το καλό φινάλε της σεζόν, ο κ. Σόλιντ είπε: «’Ολα είναι πολύ καλά για μας αφού κατακτήσαμε το νταμπλ. Το σώμα θα αρχίσει τώρα τις διακοπές όμως το μυαλό εξακολουθεί να δουλεύει αφού έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα».
’Οσον αφορά στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο, Σωκράτη Κόκκαλη, λίγες ώρες νωρίτερα, δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι.
*Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου θα γίνει μέλος του Ολυμπιακού το απόγευμα (16:00) της Πέμπτης στο «Καραϊσκάκη» στην αίθουσα εργασίας Τύπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Άγιος Δημήτριος: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 27χρονου
- Ο αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ιράν «αποκτά παγκόσμια διάσταση», δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Χέγκσεθ
- Η τιμωρία της UEFA στον Πρεστιάνι για την ομοφοβική επίθεση στον Βινίσιους
- Αίγινα: Συνελήφθη 16χρονη που απείλησε με μαχαίρι συμμαθητές της
- Ο ΔΣΑ είναι αντίθετος σε αρνητικές συμπεριφορές στη δίκη για τα Τέμπη – Η αιχμή για «συγκεκριμένη δικηγόρο»
- Σοκ την Ουκρανία: Σκελετωμένοι στρατιώτες από έλλειψη τροφής – Ξήλωσαν ανώτατο διοικητή


