Κέρδη σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη εν μέσω νέου κύκλου εξαγορών που πυροδότησαν η Xstrata και η Vivendi, ο οποίος βοηθά τους επενδυτές να ξεπεράσουν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την οικονομία.
Κέρδη σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη εν μέσω νέου κύκλου εξαγορών που πυροδότησαν η Xstrata και η Vivendi, ο οποίος βοηθά τους επενδυτές να ξεπεράσουν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την οικονομία.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,26% στις 3.467,19 μονάδες.
Κέρδη 2,7% σημειώνει η Xstrata, καθώς ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει προσφορά για εξαγορά του 80% της Falconbridge προς 52,50 δολάρια Καναδά ανά μετοχή ή 16,1 δισ. δολάρια Καναδά.
H μετοχή της Vivendi καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 5%, καθώς η Sebastian Holdings φέρεται να έχει καταθέσει προσφορά, υψηλότερη των 40 δισ. ευρώ, για εξαγορά του γαλλικού ομίλου μέσων ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη συμφωνία.
Η Credit Agricole και η Alstom στηρίζουν τις αγορές μετά τα θετικά αποτελέσματά τους, ενώ η Philips σημειώνει άνοδο 1,1% μετά την πρόβλεψη της Samsung για αύξηση της ζήτησης στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,20% στις 5.857,60 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,39% στις 5.101,71 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,40% στις 5.857,48 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 16.307,67 μονάδες με κέρδη 0,92%.
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο σαξοφωνίστας και πολυοργανίστας Isaiah Collier έρχεται στο ΣΤΟΑ Culture για να παρουσιάσει το project του «Collier plays Coltrane»
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Καταλειφός, Αναστάσης Ροϊλός και Σταύρος Σβήγκος, πλαισιωμένοι από έναν δυναμικό 17μελή Χορό.