
Υπό έρευνα η δραστηριότητα των AMC και Vodafone στην Αλβανία
Το αλβανικό κοινοβούλιο αποφάσισε τη σύσταση ανακριτικής επιτροπής για να ελέγξει τη δραστηριότητα δύο εταιριών κινητής τηλεφωνίας ελληνικών συμφερόντων, των AMC (θυγατρικής της Cosmote) και Vodafone. Υπό διερεύνηση οι υψηλές τιμές για τις υπηρεσίες τους.
53
Το αλβανικό κοινοβούλιο αποφάσισε τη σύσταση ανακριτικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για να ελέγξει τη δραστηριότητα δύο εταιριών κινητής τηλεφωνίας ελληνικών συμφερόντων, των AMC (θυγατρικής της Cosmote) και Vodafone. Υπό διερεύνηση οι υψηλές τιμές για τις υπηρεσίες τους.
Η κοινοβουλευτική επιτροπή αναμένεται να ερευνήσει το περιεχόμενο των συμφωνιών και την υλοποίησή τους μεταξύ των εταιρειών αυτών και της κρατικής εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας ALB Telecom, συμφωνίες οι οποίες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αλβανικού Tύπου, δεν ευνοούν την κρατική αυτή εταιρεία.
Η ALB τελευταία έχει εμπλακεί σε σειρά σκανδάλων στους κόλπους της, που είχαν ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση εκατομμυρίων δολαρίων από τα ταμεία της.
Πριν από λίγες ημέρες η Εισαγγελία άρχισε έρευνα για την εμπλοκή του πρώην γενικού διευθυντή της ALB Telecom, Δημητράκη Ράπτη, ελληνικής καταγωγής, και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Αρμπέν Μαλάι, τους οποίους η κυβέρνηση Μπερίσα κατηγορεί ως εμπλεκόμενους στα σκάνδαλα.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Νέριταν Τσέκα, ο οποίος πρότεινε τη σύσταση της κοινοβουλευτικής επιτροπής, αντικείμενο της έρευνας θα είναι, μεταξύ άλλων, η διαλεύκανση των αιτιών που οι εταιρείες αυτές κινητής τηλεφωνίας εφαρμόζουν, όπως είπε, υψηλές τιμές για τις υπηρεσίες τους. Η διάρκεια έρευνας της επιτροπής αυτής θα είναι τρεις μήνες.
Απάντηση Cosmote
Εκπρόσωπος της Cosmote στην Αθήνα δήλωσε στο ΑΠΕ ότι οι υπεύθυνοι της AMC δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί επίσημα για τη σύσταση της ανακριτικής επιτροπής και πρόσθεσε πως η AMC, όπως έχει πράξει επανειλημμένως και στο παρελθόν, θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες κρατικές αρχές και θα συμβάλει στη διενέργεια της έρευνας.
Σε ό,τι αφορά τις συμφωνίες που έχουν γίνει με την αλβανική κρατική εταιρία σταθερής τηλεφωνίας ALB Telecom, η Cosmote επισήμανε πως οι συμφωνίες αυτές έχουν υπογραφεί σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Ηράκλειο: Πάτησε με το αυτοκίνητο τον συγγενή του για κτηνοτροφικές διαφορές
- Αυξημένη τρομοκρατική απειλή για βασικές ευρωπαϊκές υποδομές – Επιστολή από ΕΕ
- Βασίλης Ρίζος: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον γιο της Θεανώς Φωτίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
- Τρομερός Σιμεόνε: Υποκλίθηκε στον Γκριεζμάν και τον… προειδοποίησε ότι θα γίνει αλλαγή αν δεν τρέχει! (vid)
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442