26

Οι 27 πόντοι του Νοβίτσκι σε συνδυασμό με τους 24 του Χάουαρντ έδωσαν στους Ντάλας Μάβερικς την πρόκριση στα προημιτελικά της δυτικής περιφέρειας, αφού έφτασαν στην τέταρτη νίκη επί των Γκρίζλις με 102-76.

Πρόκριση ιστορικής σημασίας για τους Κλίπερς στην επόμενη φάση των πλέι οφ, καθώς κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση έπειτα από 30 χρόνια επικρατώντας των Ντένβερ Νάγκετς με 4-1 στη σειρά των αγώνων.

Το ματς που έδωσε το εισιτήριο στην ομάδα του Λος Αντζελες έληξε με 101-83 και το «Στάπλες Σέντερ» πήρε φωτιά. Την τελευταία φορά που οι Κλίπερς μπόρεσαν να ξεπεράσουν αντίπαλο στη φάση των πλέι οφ ήταν το 1976 κόντρα στη Φιλαδέλφεια, όμως στη συνέχεια έπεσαν πάνω στους Σέλτικς και αποκλείστηκαν.

O Κουτίνο Μόμπλι και ο Κόρι Μάγκιτ πέτυχαν από 23 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Ελτον Μπραντ με 21 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Προβάδισμα πήρε και το Ντιτρόιτ, που επιβλήθηκε με 109-99 του Μιλγουίκι και είναι πλέον μπροστά με 3-1.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ