
Πόροι 18 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση λοιμωδών νοσημάτων των παραγωγικών ζώων
Κονδύλι ύψους 18 εκατ. ευρώ έχει εγκριθεί και θα κατανεμηθεί στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις για να συνεχιστεί το πρόγραμμα αντιμετώπισης λοιμωδών νοσημάτων παραγωγικών ζώων (μελιταίος πυρετός αιγοπροβάτων, βρουκέλωση βοοειδών), ανακοίνωσε ο Αλ.Κοντός.
53
Κονδύλι ύψους 18 εκατ. ευρώ έχει εγκριθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα κατανεμηθεί στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις για να συνεχιστεί το πρόγραμμα αντιμετώπισης λοιμωδών νοσημάτων παραγωγικών ζώων (μελιταίος πυρετός αιγοπροβάτων, βρουκέλωση βοοειδών), ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ.Κοντός.
Το ποσό αυτό αφορά αποζημιώσεις κτηνοτρόφων για την υποχρεωτική θανάτωση νοσούντων ζώων και την εύρυθμη λειτουργία των διαγνωστικών εργαστηρίων.
Μετά τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο για το θέμα της καταπολέμησης του μελιταίου πυρετού στα αιγοπρόβατα, ο κ. Κοντός δήλωσε ότι από το 2000 έως σήμερα εφαρμόζεται από τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού των νεαρών ζώων, που προορίζονται για αναπαραγωγή και των ενηλίκων με το στέλεχος REV-1, με στόχο την εκρίζωση της ζωονόσου.
Το κτηνιατρικό εργαστήριο της Λάρισας, που είναι και το εθνικό εργαστήριο αναφοράς για το μελιταίο πυρετό και τη βρουκέλωση των βοοειδών, πιστοποιημένο σύμφωνα με όσα προβλέπουν η ελληνική και η κοινοτική νομοθεσία, είχε και έχει αποθέματα υλικών για τις απαιτούμενες εργαστηριακές εξετάσεις των δειγμάτων που αποστέλλουν για έλεγχο οι Νομαρχιακές κτηνιατρικές υπηρεσίες της χώρας, επισήμανε ο υφυπουργός.
Όσον αφορά στην περίπτωση της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής, όλα τα αιτήματα της που αφορούσαν την αποστολή εμβολίων και τη συνέχιση του προγράμματος αντιμετώπισης μελιταίου πυρετού ικανοποιήθηκαν εις το δεκαπλάσιο, επισημάνθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Σκληρό μήνυμα Τραμπ στην Αβάνα με νέο πακέτο κυρώσεων
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 2 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Η γαλλική Πρωτομαγιά και η εξαίρεση των ανθοπωλείων και των αρτοποιείων
- Ρεάλ Μαδρίτης – Χάποελ Τελ Αβίβ 102-75: Μια νίκη μακριά από το Final-4 η «βασίλισσα»
- Πόσο θα κρατήσει ο «καιρός βορείου ρεύματος» που έφερε χιόνι και ψύχος

