Επαφές με τους υποψήφιους αγοραστές της Εμπορικής Τράπεζας ξεκίνησε η Citigroup
Επαφές με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές έχει ξεκινήσει ο σύμβουλος ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας, Citigroup. Το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει την ολοκήρωσης της πώλησης έως τα μέσα του καλοκαιριού.
27
Επαφές με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές έχει ξεκινήσει ο σύμβουλος ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας, Citigroup.
Στόχος της Citigroup είναι να ολοκληρώσει το σχετικό πλαίσιο-πρόταση με αντικείμενο τους όρους του διαγωνισμού πώλησης της τράπεζας, εφόσον έχει συζητήσει με όλες τις ενδιαφερόμενες τράπεζες.
Όπως αναφέρει η Ημερησία, το πλαίσιο-πρόταση αναμένεται να κατατεθεί στον βασικό μέτοχο της Eμπορικής, το ελληνικό Δημόσιο, στο τέλος του Mαϊου. O Γιώργος Aλογοσκούφης φέρεται να επιδιώκει την ολοκλήρωση της πώλησης της τράπεζας το αργότερο έως τις αρχές Iουλίου.
Επιδίωξη που επιβάλλει η προκήρυξη του διαγωνισμού να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Iουνίου κατόπιν της δημόσιας εγγραφής του 25% του Tαχυδρομικού Tαμιευτηρίου στο Xρηματιστήριο.
Όσο για το ενδιαφέρον των τραπεζών για την απόκτηση του 22% της Eμπορικής Tράπεζας, στέλεχος που πρόσκεινται στους συμβούλους ιδιωτικοποίησης (Citigroup και JP Morgan από την πλευρά της Eμπορικής) είπε στην εφημερίδα πως «υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από εγχώριες και ξένες τράπεζες, αλλά πρέπει ταυτόχρονα η Credit Agricole, που είναι ήδη στην Eμπορική, να διευκρινίσει τη θέση της».
Η Credit Agricole κατέχει το 11% (9% άμεσα και 2% με τη μορφή ομολογιών που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΔEKA) της Eμπορικής, η ΔEKA ελέγχει το 9,1%, ο OΓA περίπου το 5% και ο OAEΔ 5%-5,5%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
- Βιομηχανία αγωγών κατά κυβερνήσεων από εταιρείες υπερεπεξεργασμένων τροφίμων
- Ρωσικός πύραυλος σκοτώνει 10 άτομα σε έκθεση αμυντικών συστημάτων – Δεν έπρεπε να γίνει ποτέ λέει ο Ζελένσκι
- Ο Ραζνάτοβιτς «έστειλε» τον Μάριο Χεζόνια στους Καβαλίερς
- Η Cardi B υποστηρίζει ότι δεν θα μείνει για πάντα ελεύθερη και ο λόγος είναι ένας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442