27

Στον… άτυπο τελικό για τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League προκρίθηκε ο Αγιαξ, καθώς νίκησε σήμερα Κυριακή 4-2 τη Φέγενορντ.

Ο «Αίαντας» πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό των πλέι οφ (θέσεις 2-5), αφού νίκησε σήμερα 4-2 τη Φέγενορντ στο «Ντε Κούιπ» και «προστάτευσε» με τον καλύτερο τρόπο το υπέρ του 3-0 από την αναμέτρηση στο Αμστερνταμ. Στο σημερινό παιχνίδι αγωνίστηκε και ο Αγγελος Χαριστέας, ο οποίος πέρασε στο ημίχρονο στη θέση του Ροζάλες.

Ο Αγιαξ πήρε τη νίκη με τα τέρματα των Ροζάλες (34΄), Χούντελαρ (39΄), Μπουκαρί (50΄) και Μιτέα (80΄), ενώ ο Κούιτ βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα για τους γηπεδούχους (58΄, 87΄).

Στον «τελικό» για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Αγιαξ θα αντιμετωπίσει την Γκρόνινγκεν, η οποία πήρε το «εισιτήριο», παρά τη σημερινή ήττα της με 2-1 από την Αλκμάαρ, καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει 3-1. Η Αλκμάαρ «άγγιξε» την πρόκριση, όταν προηγήθηκε 2-0 (Κόβερμανς στο 42΄ και Αρβελάτζε στο 55΄), αλλά ο Μπούις διαμόρφωσε στο 60΄ το τελικό σκορ.

Σε αναμετρήσεις για τα πλέι οφ του ολλανδικού πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ των πρώτων αγώνων):

Πλέι-οφ για Champions League

==========================

20 και 23 Απριλίου

Φέγενορντ-Αγιαξ 2-4 (3-0)

Αλκμααρ-Γκρόνινγκεν 2-1 (1-3)



«Τελικός» – 26 Απριλίου και 3 Μαϊου

Γκρόνινγκεν-Αγιαξ

Πλέι-οφ για κύπελλο UEFA


========================


Τετάρτη 26 Απριλίου


Ουτρέχτη-Τβέντε (0-2)


Χέρενβεν-Ρόντα (0-0)





Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ