
Φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή στον Κανδρή για την υπόθεση ντόπινγκ του Δεμέτη
Φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή αλλά και 15μηνη παύση επαγγελματικής δραστηριότητας επιβλήθηκε από το 4ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρώην γιατρό της εθνικής κολύμβησης, Μανώλη Κανδρή, για την υπόθεση φαρμακοδιέγερσης σε βάρος του Βασίλη Δεμέτη.
66
Φυλάκιση 15 μηνών, με τριετή αναστολή, αλλά και 15μηνη παύση επαγγελματικής δραστηριότητας επιβλήθηκε από το 4ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρώην γιατρό της εθνικής ομάδας κολύμβησης, Μανώλη Κανδρή, για την υπόθεση φαρμακοδιέγερσης σε βάρος του Βασίλη Δεμέτη.
Αντίθετα, ο Χαράλαμπος Παπανικολάου, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην ίδια υπόθεση, αθωώθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Μανώλη Κανδρή η πρόταση του εισαγγελέα ήταν δύο χρόνια φυλάκιση.
Ο Βασίλης Δεμέτης είχε βρεθεί «θετικός» σε χρήση απαγορευμένων ουσιών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας το 2001 και είχε τιμωρηθεί πρωτοδίκως με αποκλεισμό τεσσάρων χρόνων από τη FINA και ισόβιο αποκλεισμό από την ΚΟΕ.
Ο νεαρός κολυμβητής προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ, το οποίο μείωσε την ποινή του σε 20 μήνες, όσον αφορά στις εσωτερικές διοργανώσεις, ενώ το 2003 η FINA αποφάσισε να μειώσει και την ανώτατη ποινή αποκλεισμού (4 χρόνια) στα 2 έτη.
Από τον Μάιο του 2004 ο Ελληνας πρωταθλητής μετέχει κανονικά στις ελληνικές διοργανώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βραβεία Οσκαρ: Δεν θα είναι επιλέξιμα «ηθοποιοί» και σενάρια που έχουν δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη
- Η Κούβα καταδικάζει τις νέες «παράνομες» και «καταχρηστικές» κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της
- Γερμανία: Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν 5.000 στρατιωτικούς μέσα σε 6 έως 12 μήνες
- Βολιβία: Η εργατική συνομοσπονδία κήρυξε απεργία διαρκείας
- Μέση Ανατολή: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 8,6 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ σε συμμάχους τους
- Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί ιρανικές επιχειρήσεις να αποφύγεουν απολύσεις εργαζομένων
