
Με απεργία πείνας κατάφερε Γάλλος βουλευτής να μην κλείσει εργοστάσιο
Σε απεργία πείνας προχώρησε Γάλλος βουλευτής για να αποτρέψει το κλείσιμο εργοστασίου ιαπωνικής εταιρείας στην εκλογική του περιφέρεια. Μετά από 39 ημέρες ασιτίας, την απώλεια... 21 κιλών και την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ο Ζαν Λασάλ επέτυχε τον στόχο του.
31
Σε απεργία πείνας προχώρησε Γάλλος βουλευτής για να αποτρέψει το κλείσιμο εργοστασίου ιαπωνικής εταιρείας στην εκλογική του περιφέρεια.
Ο Ζαν Λασάλ, 52 ετών, έχασε 21 κιλά από τότε που άρχισε τη διαμαρτυρία του και εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή.
Ωστόσο, δέχθηκε να σταματήσει την απεργία πείνας, αφότου η εταιρεία Toyal ανακοίνωσε στον υπουργό Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί ότι δεν θα κλείσει το εργοστάσιο παραγωγής χρωμάτων στο Ακού των Πυρηναίων. Σε αυτό εργάζονται 150 άτομα της περιφέρειας του Γάλλου βουλευτή.
Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε να ανοίξει ένα άλλο εργοστάσιο, σε απόσταση περίπου 60 χλμ. και ο Ζαν Λασάλ φοβόταν ότι εκείνο στο Ακού θα έκλεινε, παρά την διαβεβαίωση της Toyal για το αντίθετο.
«Μόλις υπέγραψα τη συμφωνία και αποφάσισα να δώσω τέλος στην απεργία πείνας. Είμαι πολύ ευτυχισμένος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος UDF.
«Δεν έχω καμία επιθυμία να πεθάνω σε κάθε περίπτωση, αλλά μετά από σχεδόν 40 ημέρες χωρίς φαγητό, δεν μπορώ να σταματήσω. Σαν ένας θλιμμένος κλόουν. Δεν ζητάω να νικήσω. Ζητάω μόνο να θριαμβεύσει η κοινή λογική» τόνισε ο Λασάλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το 73% των νέων χάνει τον έλεγχο του χρόνου στο internet
- Το 68% των κωδικών σήμερα μπορεί να παραβιαστεί μέσα σε μία ημέρα
- Συνάντηση Ρούμπιο και αλ Θάνι, εν μέσω φημών για διαμεσολάβηση του Κατάρ στον πόλεμο με το Ιράν
- Τουλάχιστον 69 νεκροί σε εφόδους παραστρατιωτικών στο βορειοανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό
- Ο Πούτιν λέει πως πιστεύει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία φθάνει στο τέλος της
- Περιβαλλοντική καταστροφή και «μαύρη βροχή» στη Ρωσία μετά από τριπλό χτύπημα σε διυλιστήριο

