
Ο Κόκκαλης έριξε σπόντες σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό ενώ ανανέωνε την κάρτα μέλους
Τρία χρόνια ζωής μετρά το πρόγραμμα μελών του Ολυμπιακού και με την ευκαιρία ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Σωκράτης Κόκκαλης άσκησε κριτική «σε όσους μπήκαν στο άρθρο 44 και όσους έχουν κρατική χορηγία». Και τόνισε: «Εάν ήμουν τεχνοκράτης, θα είχα κάνει μόνο το 1/3».
66
Η εκδήλωση του Ολυμπιακού για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την έναρξη της διαδικασίας ενεργοποίησης των φιλάθλων του και της εγγραφής μελών στάθηκε η αφορμή για τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων», Σωκράτη Κόκκαλη για να κάνει απολογισμό και να ασκήσει κριτική.
Αφού ανανέωσε την προσωπική κάρτα μέλους και στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανάγκη να βρίσκεται ο κόσμος της ομάδας ενεργά στο πλευρό της, τόνισε ότι ο ίδιος λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια ως οπαδός και όχι ως τεχνοκράτης πρόεδρος, ενώ άφησε και κάποιες αιχμές για άλλες ΠΑΕ, οι οποίες εντάχθηκαν στο άρθρο 44 ή έχουν έσοδα από κρατικές διαφημίσεις, λέγοντας:
«Εμάς έλεγαν κάποτε ομάδα του δημοσίου, όμως άλλοι έχουν κρατική διαφήμιση στη φανέλα τους και άλλοι μπαίνουν σε κάτι άρθρα 44».
Σχετικά με τις ανανεώσεις των μελών είπε:
«Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της χώρας. Η δύναμή του δεν είναι ο πρόεδρος, ούτε ο προπονητής, ούτε οι παίκτες του, αλλά ο κόσμος του.
» Για να εκφραστεί αυτό, πρέπει η δύναμη και η παρουσία του κόσμου να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα οργανωμένη και πιο κοντά στην ομάδα.
» Η συμμετοχή και η δημιουργία μελών του Ολυμπιακού δεν είναι υλική πράξη, αλλά ένα συναισθηματικό δέσιμο του κόσμου του Ολυμπιακού με τον Ολυμπιακό».
Είναι γεγονός πως τον πρώτο χρόνο ο κόσμος του Ολυμπιακού ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό, αργότερα, όμως, δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια, με αποτέλεσμα να μην ανανεώσουν πολλοί τη συνδρομή τους και από τα 83.000 εγγεγραμμένα μέλη αυτή τη στιγμή να είναι ταμειακώς εντάξει κάτι παραπάνω από 30.000 μέλη.
Σε μια προσωπική αυτοκριτική ο Σωκράτης Κόκκαλης ανέφερε:
«Εγώ, όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην προεδρία, λειτουργώ περισσότερο ως οπαδός. Αν δεν αγαπούσα τον Ολυμπιακό και κοίταζα τα πράγματα πιο ψυχρά, μπορεί να είχα κάνει μόνο το 1/3 από όσα έχω κάνει».
Ακόμη αναφέρθηκε στο μοντέλο της Λιόν, αλλά και στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ανταγωνίζεται στην Ευρώπη ομάδες, οι οποίες ξοδεύουν τεράστια οικονομικά μεγέθη, ωστόσο ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που δεν έχει φιλάθλους μόνο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του (π.χ. όπως η Λιόν), αλλά σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη.
Τέλος, τόνισε πως, επειδή και ο ίδιος αγαπά την ομάδα του, για αυτό κατανοεί και σέβεται κάθε φίλαθλο που αγαπά τη δική του ομάδα (αναφέρθηκε και στους Λαρισαίους και στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού), αρκεί να εκδηλώνει την αγάπη του αυτή χωρίς ακρότητες:
«Πρέπει να καταλάβουν όλοι, γιατί φέτος είχαμε αρκετά παράπονα από τους οπαδούς μας για τις τιμωρίες λόγω επεισοδίων, ότι η καταπολέμηση της βίας είναι ένας από τους βασικούς στόχους του Ολυμπιακού σαν σύνολο».
Μίλησε όμως και για την κατασκευή κολυμβητηρίου στον Πειραιά:
«Έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε από τον Δήμο Πειραιά και την Κυβέρνηση να ενισχύσει τη δημιουργία ενός κολυμβητηρίου στον Πειραιά γιατί είναι αδιανόητο ο πρωταγωνιστής Ολυμπιακός να μην έχει κολυμβητήριο. Έχει ξεκινήσει μια διαδικασία αλλά πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή».
Την παρουσίαση της εκδήλωσης, αλλά και έναν απολογισμό αυτής της τριετίας, έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Πέτρος Κόκκαλης.
Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε και στο γεγονός ότι, από τα 9 μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΑΕ και της ΚΑΕ, τα 6 προέκυψαν από εκλογές, μίλησε για τις διάφορες εκδηλώσεις, για το πρωτάθλημα των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων και την ενίσχυση των υπόλοιπων τμημάτων του συλλόγου από τις συνδρομές των μελών, αλλά και για τα έργα υποδομής που έχουν γίνει.
Εγινε αναφορά και στο θέμα των εισιτηρίων, διευκρινίζοντας πως κάθε μέλος έχει προτεραιότητα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η ιδιότητα του μέλους εξασφαλίζει εισιτήριο σε όλους τους αγώνες, τονίζοντας πως αυτή είναι μια παράμετρος που έχει δημιουργήσει παρεξηγήσεις και που έχει οδηγήσει κάποια μέλη στο να μην ανανεώσουν τη συνδρομή τους.
Από εφέτος οι ανανεώσεις θα γίνονται μαζικά κάθε Ιούνιο και όχι όπως γινόταν μέχρι τώρα, δηλαδή όποτε συμπληρωνόταν χρόνος από την εγγραφή του κάθε μέλους.
«Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια που γίνεται τώρα από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό θα έχει επιτυχία και πράγματι είχαμε πει ότι θα ξεπεράσουμε τα 100.000 μέλη» είπε για το θέμα ο Σωκράτης Κόκκαλης.
Τέλος, στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, έκανε έκκληση προς τον κόσμο να αγκαλιάσει και πάλι την προσπάθεια αυτή, για το καλό όλων των αθλητικών τμημάτων του συλλόγου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί ιρανικές επιχειρήσεις να αποφύγεουν απολύσεις εργαζομένων
- Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς παρά την εκεχειρία
- Μεξικό: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 30 τραυματίες σε ανατροπή λεωφορείου
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Χεράτα» και… πέτσινα πτυχία
- Καύσιμα σε ράλι τιμών: Το αμερικανικό road trip γίνεται πολυτέλεια
- Τα… κατορθώματα του Τραμπ στο μέτωπο του πληθωρισμού

