
Συνθετική πρωτεΐνη συμβάλλει στην επούλωση των διαβητικών ελκών
Λονδίνο: Κορεάτες επιστήμονες σχεδίασαν μια πρωτεΐνη που μπορεί να συμβάλλει στην επιτάχυνση της εξασθενημένης διαδικασίας επούλωσης των διαβητικών ελκών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences.
Λονδίνο: Κορεάτες επιστήμονες σχεδίασαν μια πρωτεΐνη που μπορεί να συμβάλλει στην επιτάχυνση της εξασθενημένης διαδικασίας επούλωσης των διαβητικών ελκών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences.
Ερευνητική ομάδα του Προηγμένου Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας της Κορέας με επικεφαλής τον Δρ Gou Young Koh επικεντρώθηκε στην πρωτεΐνη, angiopioetin-1, η οποία παράγεται από τον οργανισμό και συμβάλλει στην προαγωγή της ανάπτυξης.
Οι Κορεάτες δημιούργησαν μια συνθετική μορφή της πρωτεΐνης, η οποία ήταν πιο σταθερή από τη φυσική μορφή. Την ένεσαν σε ποντίκια 12 ώρες μετά από μια βαθιά τομή που τους έκαναν στην ουρά τους. Το τραύμα επουλώθηκε γρηγορότερα στα τρωκτικά που έλαβαν την συνθετική πρωτεΐνη και το δέρμα αναπλάθηκε επίσης ταχύτερα.
Η ανάλυση έδειξε μεγαλύτερη πυκνότητα αιμοφόρων αγγείων πέριξ της πληγής. Αυτό σημαίνει ότι η πρωτεΐνη συνέβαλε στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης προκαλώντας την ανάπτυξη αιμοφόρων αγγείων που παρέχουν θρεπτικά συστατικά στους ιστούς στο σημείο του τραυματισμού.
Επίσης φάνηκε να διεγείρει την ανάπτυξη νέων λεμφατικών αγγείων στο ανοσοποιητικό σύστημα. Η προσθήκη της angiopioetin-1 σε φυσιολογικό ορό που χορηγήθηκε απευθείας στην πληγή είχε όμοιο αποτέλεσμα.
Οι επιστήμονες ελπίζουν η έρευνά τους να θέσει τέλος στην ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων, όπως ο ακρωτηριασμός των κάτω άκρων στους διαβητικούς.
health.in.gr
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
- Ισπανία – Γαλλία: Πύρινη κόλαση – Πάνω από 220 χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Διακοπές: Ταξίδια ανάλογα με την κάθε γενιά – Τι προτιμούν Gen Z, Millennials, Gen X και Boomers
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου δεν μας τα λέει καλά


