Υποχρεωτική η διατροφή διαζευγμένων γονέων για τα παιδιά που σπουδάζουν
Υποχρεωτική καθιστά ο Αρειος Πάγος τη διατροφή διαζευγμένων γονέων για τα παιδιά που σπουδάζουν, απορρίπτοντας αίτηση γονέα που ζητούσε αναίρεση απόφασης Εφετείου με την οποία είχε επιδικαστεί ποσό μηνιαίας διατροφής για την ολοκλήρωση των σπουδών της κόρης του.
51
Ο Αρειος Πάγος απέρριψε αίτηση γονέα που ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση Εφετείου της Βορείου Ελλάδος, με την οποία είχε επιδικαστεί ποσό μηνιαίας διατροφής υπέρ της κόρης του για να ολοκληρώσει σπουδές της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι δύο γονείς βρίσκονταν σε διάσταση και ο πατέρας έδινε διατροφή προς τη μητέρα, αλλά οι απαιτήσεις αυξήθηκαν όταν η κόρη πέτυχε σε Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα άλλης πόλης και μετακόμισε, ενοικιάζοντας εκεί διαμέρισμα.
Το δικαστήριο έκρινε, αφού έλαβε υπόψη την οικονομική κατάσταση και των δύο συζύγων, ότι η διατροφή των 265 ευρώ που έδινε μηνιαίως ο πατέρας θα έπρεπε να αυξηθεί σε 450 ευρώ κατά το μερίδιο που του αναλογεί για την κάλυψη των δαπανών διαβίωσης της κόρης του.
Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε την κρίση του Εφετείου και έκρινε, με βάση τα άρθρα 1485 επόμενα του Αστικού Κώδικα, ότι η κόρη είχε δικαίωμα να αξιώσει διατροφή, λόγω των αναγκών της εκπαίδευσής της, αφού δεν έχει επαρκή περιουσιακά στοιχεία και δεν μπορεί να μετέλθει κατάλληλη εργασία που να επιτρέπει την απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- «Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Τρεντ Φόρεστ» (pic+vid)
- Fuel Pass: Συνεχίζονται τα εμπόδια στις αιτήσεις
- Ντρου Μπάριμορ: Γιατί αποφεύγει να φορά στενά ρούχα;
- Ρόμα σε κρίση: 111,5 εκατ. ευρώ χωρίς αντίκρισμα
- ΕΦΕΤ: Τι να προσέξετε σε αρνί, κοκορέτσι και αυγά – Αναλυτικές οδηγίες
- Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί μετά από άγριο καυγά μεταξύ τους εν ώρα υπηρεσίας στην περιοχή της Ακρόπολης
- Ηνωμένο Βασίλειο: Απαγόρευσαν την είσοδο στον Κάνιε Γουέστ
- Ο Ντε Λαουρέντις «άναψε πράσινο» για ν’ αναλάβει ο Κόντε την Σκουάντρα Ατζούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442