Συστάσεις Σιούφα σε εταιρείες πετρελαιοειδών για χαμηλές τιμές στην κατανάλωση
Αυστηρές συστάσεις στις εταιρείες πετρελαιοειδών απήυθηνε ο Δ.Σιούφας προκειμένου να φτάνουν στον καταναλωτή οι εκπτώσεις τιμών, ενώ επεσήμανε πως ξεκινάει απογραφή και χαρτογράφηση αποθηκευτικών χώρων και μεταφορικών μέσων δημόσιας χρήσεως.
Αυστηρές συστάσεις απήυθηνε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας στις εταιρείες πετρελαιοειδών προκειμένου να φτάνουν στον καταναλωτή οι εκπτώσεις τιμών, ενώ επεσήμανε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και την ΥΠΕΣΔΑ ξεκινάει απογραφή και χαρτογράφηση όλων των αποθηκευτικών χώρων και μεταφορικών μέσων δημόσιας χρήσεως.
Σε ομιλία του στην εκδήλωση του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδων Ελλάδος για την ασφάλεια στις μεταφορές καυσίμων, ο υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των εταιρειών να ενεργοποιήσουν συστηματικά όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουν, όπως είναι οι επιθεωρητές και να πραγματοποιούν ελέγχους, ώστε να φτάνουν στον τελικό δικαιούχο οι εκπτώσεις που γίνονται και να επιτυγχάνονται οι χαμηλές τιμές.
«Γιατί ορισμένες φορές αυτό δεν γίνεται» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε «πρέπει να σέβεστε τους πελάτες σας, δηλαδή να φροντίζετε ώστε οι καλές τιμές να φτάνουν στην κατανάλωση και εμείς πρέπει να προστατεύουμε τον καταναλωτή. Ο ρόλος μας είναι να είμαστε χρήσιμοι, όχι ευχάριστοι».
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Γ. Τρυφωνίδης ανέφερε ότι πραγματοποιούνται δύο μελέτες, μία για την κατηγοριοποίηση των επικίνδυνων φορτίων στις θαλάσσιες μεταφορές και μια για τις οδικές μεταφορές.
Επίσης επανέλαβε τη σημασία που δίνει το υπουργείο στην καλή εικόνα του οδικού αξονα της χώρας και τόνισε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα πραγματοποιηθούν έξι συμβάσεις παροχής έργου για 700 χλμ. αυτοκινητοδρόμων και δημόσιες συμβάσεις για την πραγματοποίηση 200 χλμ. αυτοκινητοδρόμου στη χώρα μας.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος Ν. Μαμιδάκης επεσήμανε ότι ο κλάδος έχει ευαισθητοποιηθεί και συμβάλει στην αναβάθμιση του, αλλά τόνισε τη σημασία ενός προγράμματος εξυγχρονισμού του εξοπλισμού για να προσαρμοστεί ο κλάδος στις νέες συνθήκες.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Δρ. Φουντουκάκος ανέφερε ότι οι ανάγκες σε υγρά καύσιμα αυξάνουν και κατ επέκταση είναι αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα για την ασφάλεια των μεταφορών.