
Απεργία στην Τράπεζα της Ελλάδος για τις μετακινήσεις υπαλλήλων της ασφάλειας
Στάση εργασίας την Παρασκευή και 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε η ΟΤΟΕ, αντιδρώντας στην απόφαση του Ν.Γκαργκάνα να μετακινήσει υπαλλήλους της ασφάλειας επειδή δεν απέτρεψαν την είσοδο σε συνδικαλιστές. Ενέργεια προς παραδειγματισμό, παραδέχεται η ΤτΕ.
27
Στάση εργασίας την Παρασκευή και 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε η ΟΤΟΕ, αντιδρώντας στην απόφαση του Ν.Γκαργκάνα να μετακινήσει υπαλλήλους της ασφάλειας επειδή δεν απέτρεψαν, την περασμένη Τρίτη, την είσοδο στο γραφείο του διοικητή της ΤτΕ σε συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας.
Την Παρασκευή στάση εργασίας σε τμήματα της ΤτΕ από τις 11 και μισή το πρωί έως το τέλος της βάρδιας. Την ερχόμενη Τρίτη 7 Μαρτίου η απεργία θα είναι 24ωρη.
Οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ είχαν κάνει «έφοδο» στο γραφείο του κ. Γκαργκάνα στην ΤτΕ, διαμαρτυρόμενοι για τις θέσεις που εξέφρασε για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στις τράπεζες.
Οι εργαζόμενοι στην ΤτΕ καταγγέλουν κλίμα εκφοβισμού, ενώ αναφέρουν πως στο νέο προϋπολογισμό δεν προβλέπονται αυξήσεις για τη συλλογική σύμβαση.
Η ΟΤΟΕ υποστηρίζει πως ο κ. Γκαργκάνας σκόπευε να προχωρήσει και σε άλλες μετακινήσεις, εκτός από τους δύο συγκεκριμένους υπαλλήλους.
ΤτΕ: Προς παραδειγματισμό
Η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, με ανακοίνωσή της, υπεραμύνεται της απόφασής της, διευκρινίζοντας ότι αποτελεί «ορθή και νόμιμη πράξη εσωτερικής διοίκησης με σκοπό την αποτροπή ανάλογων συμπεριφορών του προσωπικού ασφαλείας στο μέλλον και άρση της διαπιστούμενης αναποτελεσματικότητας στην εκτέλεση των συγκεκριμένων καθηκόντων».
Η μετακίνηση των δύο στελεχών ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος δεν συνιστά ούτε ποινή, ούτε πρέπει να εκληφθεί ως κρίση ότι αδυνατούν να εκτελέσουν άλλα, διαφορετικής φύσεως καθήκοντα, που δεν έχουν σχέση με την ασφάλεια, επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με την ΤτΕ, οι δύο υπάλληλοι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Τράπεζας (ένας υποδιευθυντής και ένας εντεταλμένος τμηματάρχης), μετά από τα γεγονότα της εισβολής του προεδρείου της ΟΤΟΕ στην αίθουσα που συνεδρίαζε το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας στις 27 Φεβρουαρίου, μετατέθηκαν σε απολύτως ισότιμες θέσεις άλλων υπηρεσιακών μονάδων της Τράπεζας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Το εμπόριο αναζητά μια «ανάσα» σε ένα δύσκολο καλοκαίρι – Το στοίχημα του τουρισμού και οι online αγορές
- Super League: Η βαθμολογία για τις θέσεις 5-8 – Τι ισχύει για το ευρωπαϊκό εισιτήριο (pic)
- Κεφαλονιά: Εμπλέκονται και άλλα άτομα, υποστηρίζει η οικογένεια της 19χρονης – «Δεν έπαιρνε ναρκωτικά» λένε φίλοι
- Μακάριος Λαζαρίδης: Το παρασκήνιο της παραίτησης
- Κεφαλονιά: ΕΔΕ για τις συνθήκες θανάτου της Μυρτούς – Οι καταγγελίες για τα κενά στο νοσοκομείο
- Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός 2-3: Σπουδαίο «διπλό» για τα «Λιοντάρια» στο Αγρίνιο


