
Σε τέσσερα νέα δείγματα ανιχνεύθηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών
Αθήνα: Σε τέσσερα νέα δείγματα τριών κύκνων και ενός κορμοράνου που εντοπίστηκαν στις περιοχές Ξηρολίμνη και Φανάρι του νομού Ροδόπης και στην περιοχή Μεταξά του νομού Έβρου ανιχνεύθηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών (υπότυπος Η5).
Αθήνα: Σε τέσσερα νέα δείγματα τριών κύκνων και ενός κορμοράνου που εντοπίστηκαν στις περιοχές Ξηρολίμνη και Φανάρι του νομού Ροδόπης και στην περιοχή Μεταξά του νομού Έβρου ανιχνεύθηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών (υπότυπος Η5).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης για τη γρίπη των πτηνών γνωστοποίησε ότι, κατόπιν ιολογικών εξετάσεων, ο ιός απομονώθηκε σε τρία δείγματα κύκνου και ένα δείγμα κορμοράνου.
Τα δείγματα αυτά προωθούνται άμεσα για περαιτέρω εξετάσεις, ώστε να προσδιοριστεί η πιθανότητα ταυτοποίησης του παθογόνου ιού H5N1 στο Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη Γρίπη των Πτηνών στο Λονδίνο.
health.in.gr
- Καλλιθέα: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε γυναίκα σε μπαρ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δημητριάδης έδειξε Μητσοτάκη, άρα λειτούργησε ως εντολοδόχος – Πόσο θα σιωπά ο πρωθυπουργός;
- Ν. Ανδρουλάκης: «Ένας Κρητικός με τις γενναίες πράξεις του έδειξε την αδιάρρηκτη ψυχή του Ελληνισμού»
- Κοινό κέντρο ΕΥΠ – Predator «δείχνει» ο Λάκης Λαζόπουλος – Καταθέτει μήνυση, προσφεύγει και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια
- Ο Μουρίνιο πήρε θέση για τις φήμες περί Ρεάλ Μαδρίτης
- Γιορτή της Μητέρας: Η Μελάνια Τραμπ για το γιο της Μπάρον, τη μητέρα της και οι συμβουλές μητρότητας

