Ένταση και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των κατηγορουμένων στη δευτεροβάθμια δίκη της 17Ν
Οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των μελών της 17Ν βγήκαν στην επιφάνεια την Παρασκευή ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Δ.Κουφοντίνας και Β.Τζωρτζάτος αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις, ενώ σε ανάλογο ύφος μίλησαν οι Χρ.Ξηρός, Θ.Σερίφης, Ηρ.Κωστάρης.
71
Οι από καιρό τεταμένες σχέσεις μεταξύ των μελών της 17Ν βγήκαν στην επιφάνεια την Παρασκευή ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, που εκδικάζει τη δευτεροβάθμια δίκη. Δημήτρης Κουφοντίνας και Βασίλης Τζωρτζάτος αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις, ενώ σε ανάλογο ύφος παρενέβησαν και οι Χριστόδουλος Ξηρός, Θωμάς Σερίφης και Ηρακλής Κωστάρης.
Στο λεκτικό επεισόδιο συμμετείχε και ο συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου, Ιπποκράτης Μυλωνάς.
Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ, η οποία ισχυρίστηκε ότι το δικαστήριο υπέπεσε σε ολίσθημα, μετατρέποντας σε μάρτυρα τον κατηγορούμενο Πάτροκλο Τσελέντη, ο οποίος, όταν ερωτήθη για την υπόθεση της δολοφονίας των Νίκου Μομφεράτου και Παναγιώτη Ρουσέτη, απάντησε διαφορετικά σε σύγκριση με όσα είχε υποστηρίξει στην πρώτη δίκη.
Δηλαδή, τώρα είπε ότι έχει αμφιβολίες για το αν συμμετείχε στην εν λόγω δολοφονία ο Βασίλης Τζωρτζάτος, που γι αυτή την πράξη έχει καταδικασθεί πρωτοδίκως δύο φορές σε ισόβια.
Η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη είπε ότι αυτή η πρακτική (να ερωτώνται δηλαδή οι κατηγορούμενοι) είχε ακολουθηθεί και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο και είναι δικονομικά ορθή. Ο δικηγόρος κ. Μυλωνάς συμφώνησε με την άποψή της.
Τότε ο Δημήτρης Κουφοντίνας είπε ότι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν επικαλεστεί ένα σύστημα αξιών και είχαν αρνηθεί να απαντήσουν για συγκατηγορουμένους τους, ενώ τώρα έχουν γίνει παλινωδίες.
Ο κ. Μυλωνάς είπε πως είναι αντιφατική η στάση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ ο τελευταίος επισήμανε το πρωτοφανές του πράγματος, δηλαδή συνήγοροι υπεράσπισης να στρέφονται εναντίον κατηγορουμένων.
Το κλίμα έγινε ακόμα πιο θερμό, όταν στο περιστατικό αναμείχθηκαν οι κατηγορούμενοι Θ.Σερίφης, Ηρ.Κωστάρης και Χρ.Ξηρός, με τον πρώτο να στρέφεται ευθέως κατά του Β.Τζωρτζάτου. Ο τελευταίος, υποστηρίζοντας ότι δεν συμμετείχε στη δολοφονία των Μομφεράτου και Ρουσέτη, κατήγγειλε αυτούς «που καλύπτουν πολιτικά τα εγκλήματα της εξουσίας».
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας απάντησε ότι «ο καθένας έχει δικαίωμα να αυτοεξευτελίζεται».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Στελέχη των Big Tech «φεύγουν» και ιδρύουν startups
- Η Γερμανία ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ παρέδωσε 26 αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν και επαναπατρίστηκαν
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442