
«Χαμηλή πτήση» για την γερμανική οικονομία το 2005
Στασιμότητα παρουσιάζει η γερμανική οικονομία το δ τρίμηνο του 2005, καθώς οι οικιακές δαπάνες υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο της τετραετίας και το εμπόριο δεν συνεισέφερε στην ανάπτυξη. Το ΑΕΠ σημείωσε μηδενική αύξηση, ενώ η ανάπτυξη το 2005 κινήθηκε με ρυθμούς 0,9%.
88
Στασιμότητα παρουσιάζει η γερμανική οικονομία (η μεγαλύτερη της ΕΕ) κατά το δ τρίμηνο του 2005, καθώς οι οικιακές δαπάνες υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο της τετραετίας και το εμπόριο δεν συνεισέφερε στην ανάπτυξη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας το ΑΕΠ σημείωσε μηδενική αύξηση το τελευταίο τρίμηνο, ενώ η ανάπτυξη το 2005 κινήθηκε με ρυθμούς 0,9%.
Το έλλειμμα δημοσιονομικών στη Γερμανία διαμορφώθηκε στο 3,3% του ΑΕΠ τον περασμένο χρόνο, ελαφρώς χαμηλότερο της προηγούμενης πρόβλεψης για 3,5% του γερμανικού ΑΕΠ (χάρη στα καλύτερα των αναμενόμενων φορολογικά έσοδα), αλλά πάνω από το όριο του 3% που προβλέπεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Στον αντίποδα των εξελίξεων στην Γερμανία, η ισπανική οικονομία αναπτύχθηκε το 2005 με ρυθμό της τάξης του 3,4%, τον υψηλότερο από το 2001 και έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,3% και η οικονομία της Ευρώπης των «25» με ρυθμό 1,25%
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη
- Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αυτό είναι το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο»
- Ζελένσκι: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν νέα μαζική επίθεση πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

