
Θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Θετικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς, εν μέσω της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 2005. Στο επίκεντρο Ελληνικά Πετρέλαια και Τράπεζα Πειραιώς.
27
Θετικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς, εν μέσω της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 2005.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,75% στις 4.179,75 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 48,8 εκατ. ευρώ.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης είναι οι μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων (+1,62% στα 12,56 ευρώ) και της Τράπεζας Πειραιώς (+2,02% στα 22,18 ευρώ). Οι δύο εταιρείες ανακοινώνουν σήμερα τα αποτελέσματα του 2005.
Ο ΟΤΕ σημειώνει άνοδο 1,28% στα 18,92 ευρώ, καθώς η η Credit Suisse First Boston αύξησε την τιμή-στόχο στα 20 από 18 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση outperform («απόδοση υψηλότερη της αγοράς»).
Η Coca-Cola 3E σκαρφαλώνει στα 26 ευρώ, με άνοδο 1,01%. Η Deutsche Bank αναθεώρησε την τιμή-στόχο στα 29 από 26 ευρώ, με σύσταση «αγοράς».
Η Marfin ενισχύεται κατά 0,35% στα 23,10 ευρώ. Η εταιρεία φέρεται να εξετάζει πρόταση εξαγοράς για το «Ιασώ» ή το «Μητέρα» και εν συνεχεία τη συγχώνευση με το «Υγεία».
O FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,80%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει άνοδο 0,58% και ο FTSE/ASE International είναι υψηλότερα κατά 0,84%.
Στο σύνολο των μετοχών, 66 ενισχύονται, 11 υποχωρούν και 301 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Ελλάδα – Πορτογαλία
- Tσάντες χρυσός: Millennials και Gen Z συλλέκτες και έξι ιστορικά ρεκόρ σε δημοπρασία Hermès και Dior
- «Επτά χρόνια ψέματα, χαμένες ευκαιρίες, διαφθορά» – Συνέντευξη Τύπου της ΕΛΑΣ για την επταετία Μητσοτάκη
- Επτάχρονη περιφερόταν μόνη της στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – Συνελήφθη ο πατέρας της
- Οινόη: Οι πρώτες μαρτυρίες για την έναρξη της φωτιάς – «Καίει ανάμεσα στις καμένες εκτάσεις του ’21 και ’23»
- Η 12άδα της Εθνικής για το παιχνίδι με την Πορτογαλία
