Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φόρος τιμής από Παπούλια και Κατσάβ στα θύματα του Ολοκαυτώματος

Φόρος τιμής από Παπούλια και Κατσάβ στα θύματα του Ολοκαυτώματος

Φόρο τιμής στους 50.000 Έλληνες εβραίους που βρήκαν το θάνατο στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης απέτισαν την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια τελετής στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας, οι πρόεδροι της Ελλάδας και του Ισραήλ.

71

Φόρο τιμής στους 50.000 Έλληνες εβραίους που βρήκαν το θάνατο στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης απέτισαν την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια τελετής στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μοσέ Κατσάβ.

Τους δύο προέδρους συνόδευσαν στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Θόδωρος Κασσίμης, και ο πρέσβης του Ισραήλ, Ραμ Αβιράμ ενώ τους υποδέχθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Καλαντζής, ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαβίδ Σαλτιέλ.

Στο μνημείο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από τους κ. Κατσάβ και Παπούλια. Στη συνέχεια οι δύο πρόεδροι αποκάλυψαν αναμνηστική πλάκα. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση των εθνικών ύμνων του Ισραήλ και της Ελλάδας.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο πρέσβης της Γερμανίας, Βόλφκανγκ Σούλτχαϊς, ο πρόξενος της Ισπανίας, Σεβί Ρεβάχ, ο διοικητής του Γ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Ηλίας Πέτσας, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Αμέσως μετά, οι δύο πρόεδροι ξεναγήθηκαν στο μουσείο εβραϊκού πολιτισμού και ακολούθησε γεύμα στο κυβερνείο, που παρέθεσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Καλαντζής.





Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024